Nova Opel Insignia na ekskluzivnoj promociji u Beogradu

Nova Opel Insignia na ekskluzivnoj promociji u Beogradu

Autor: | 06/11/2013

0

Nova Opel Insignia sinoć je predstavljena domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u beogradskom hotelu "Metropol". Opelova perjanica ističe se još atraktivnijim enterijerom i eksterijerom, a Opelovu nagrađivanu dizajnersku filozofiju "spoj vajarskog umeća i nemačke preciznosti" podiže na još viši nivo.

- Od prvog predstavljanja Opel Insignije do danas, ovaj izvanredan automobil proizveden je u preko 600.000 primeraka. Nova Insignia će vas posebno oduševiti izražajanijim dizajnom, visoko kvalitetnim enterijerom, besprekornim performansama, najnovijim infotainment sistemom i super-efikasnim motorima - naglasila je poznata voditeljka Irina Radović na početku svečanosti.

- Obraćajući veliku pažnju na detalje, naši inženjeri su izvršili bitna fina podešavanja na našem najboljem modelu. Ona se posebno ističu kroz Insignijin atraktivan dizajn i sjajne vozne performanse - izjavio je direktor Opela Dragan Nenadović.

Nova Insignia u punom sjaju predstavlja Opelovu dizajnersku filozofiju u segmentu automobila srednje veličine. Opelova glavna dizajnerska ideologija kombinovana je sa premijum karakteristikama i dinamičnim, spuštenim, širokim prednjim delom. Poboljšanja šasije obezbeđuju veću agilnost i udobnost, a potpuno nova generacija Infotainment sistema dostupna je i kod nove Insignije. Novim Infotainment sistemom može se upravljati putem 8-inčnog touchscreen ekrana u boji. Preko početnog ekrana vozač može pristupiti svim glavnim funkcijama i podmeniju (kao npr. radio stanicama, nazivima pesama, smartphone konekciji ili 3D navigacionim mapama) putem dodira, tastera na volanu, glasovnih kontrola ili potpuno novog touchpad-a koji podržava čak i prepoznavanje rukopisa. Infotainment sistem može biti personalizovan - mogu se sačuvati do 60 ličnih omiljenih stavki (npr. liste pesama, kontakti, adrese).

- Naša perjanica je sada sofisticiranija i atraktivnija, ali pored njene elegancije, moramo na prvom mestu da istaknemo da ona vozačima i putnicima nudi udobnost i bezbednost u vožnji zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama - naglasio je gospodin Nenadović.

Novi moćni i super-efikasni motori sa direktnim ubrizgavanjem, poput dva turbo benzinska motora i novog turbo dizela sa emisijom od svega 99g CO2 proširuju Opelov portfolio. Ovaj nizak nivo emisije stavlja novi 2,0-litarski turbo dizel motor na najviši nivo efikasnosti. U četvorovratnim i petovratnim modelima sa šestostepenim manuelnim menjačem i Start/Stop sistemom, obe varijante (88 kW/120 ks i 103 kW/140 ks) troše samo 3,7 litara goriva na 100 km u kombinovanom ciklusu (prema Uredbi [EO] br. 715/2007), dok Sports Tourer dostiže potrošnju od 3,9 l/100 km. Kao rezultat toga, Opel Insignia 2.0 CDTI je najekonomičniji dizelaš u svojoj klasi. Istovremeno, inženjeri su dali novoj Insigniji još veći nivo aerodinamičnosti. Sa koeficijentom otpora vazduha ispod 0.25, Insignia je sada najaerodinamičnija petovratna limuzina na svetu.

Na ovoj raskošnoj svečanosti u hotelu "Metropol" bio je izložen i Insignijin "stariji brat" – Opel Rekord iz davne 1963. godine, pa su gosti imali jasan uvid u neverovatan razvoj i napredak ovog modela. Sjajna uvertira u nezaboravno veče bila je maštovita predstava u kojoj je učestvovali naši glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina i Miki Damjanovic. Brojni gosti, novinari i Opelovi partneri uživali su u ekskluzivnoj i elegantnoj promociji koja se nastavila uz koncert gudačkog kvarteta Intermezzo. Premijeri nove Opel Insignije prisustvale su brojne zvanice iz različitih sfera srpskog javnog života i privrede.

Cene u Srbiji:

INSIGNIA 4-door Base A 1.8 XER (103 kW / 140 hp) MT6 18,288 17,984

INSIGNIA 5-door Base A 1.8 XER (103 kW / 140 hp) MT6 18,718 18,355

INSIGNIA Sports Tourer Base A 1.8 XER (103 kW / 140 hp) MT6 19,337 18,888

INSIGNIA Country Tourer 4x4 A 2.0 DTH (120 kW / 163 hp) MT6 4x4 Start/Stop 31,114 29,038

* za kupovinu na lizing važe cene za pravna lica

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: opel

Pročitajte još

Najnovije vesti