Svetlana Danilović: Predrag i ja smo strogi i pravedni roditelji

Svetlana Danilović: Predrag i ja smo strogi i pravedni roditelji

Autor: | 07/11/2013

0

Voditeljka, novinarka i sportski komentator na "Radio-televiziji Srbije" Svetlana Danilović igrom sudbine postala je deo sportske redakcije "Javnog servisa". Naime, Svetlana je posle udaje za poznatog košarkaša Predraga Danilovića odlučila da sa njim putuje i živi u Italiji i Americi, gde je njen suprug uspešno gradio karijeru. Svetlanina dobra prijateljica je u tim čestim putovanjima porodice Danilović videla sjajnu poslovnu priliku i zamolila je da joj šalje putopisne reportaže. Gospođi Danilović pisanje se ubrzo uvuklo pod kožu, pa je po povratku u Beograd nastavila da se bavi novinarstvom, prvo na televiziji "Art", a potom i na nacionalnoj televiziji. Pored velike poslovne anagažovanosti, Svetlana je veoma posvećena deci. Najstarija kćerka slavnog košarkaša i uspešne novinarke, dvanaestogodišnja Olga obožava sport, posebno tenis, dok osmogodišnja Sonja, kao majka, voli literaturu. Najmlađi član porodice, sin Vuk, petoipogodišnjak, najviše voli da se igra.
Posle teškog perioda, prouzrokovanog Predragovom ozbiljnom povredom u jednom nemilom događaju, porodica se oporavila i dostojanstveno prebrodila nedaće daleko od očiju javnosti. Bračni par svaki slobodan trenutak najradije provodi sa kćerkama i sinom, često uživajući u sportu i prirodi. Lepa novinarka nedavno je učestvovala na humanitarnom teniskom turniru, koji je i osvojila, dok ju je porodica bodrila sa tribina.
- Kad god sam u prilici, odazovem se pozivu da učestvujem na humanitarnom Teniskom turniru poznatih "Hugo Boss". Divno je što je taj turnir postao tradicionalan i što svi, makar i svojim teniskim umećem, pomažemo onima kojima je pomoć potrebna - ističe Svetlana.
Zavidno tenisko umeće Svetlane Danilović bilo je dovoljno da stane na pobedničko postolje, ali i da ubedi prisutne da godinama trenira taj sport, iako to nije slučaj.
- Ja ne treniram tenis, već moja najstarija kćerka Olga. Uglavnom sam probala da na terenu sprovedem u praksu savete koje njoj daje trener - bila je iskrena šarmantna četrdesetogodišnjakinja.
Bračni par se upoznao kada je slavni košarkaš imao šesnaest godina, a lepa novinarka četrnaest. Zajedno žive dvadeset šest godina, tokom kojih je Svetlana uvek bila uz supruga i bodrila ga sa tribina, a na teniskom turniru u kome je ona učestvovala situacija je prvi put bila obrnuta.
- Mi smo se toliko davno upoznali, u vreme pre kompjutera, mobilnih telefona i interneta, taj period mi sada izgleda kao crno-beli film. Na turniru je učestvovalo puno naših prijatelja, pa je suprugu bilo zabavno i da se vidi i ispriča sa prijateljima kojih je tog dana bilo jako puno.
Po završetku igračke karijere Predrag je nastavio da se bavi sportom i ima mnogo obaveza u Košarkaškom klubu "Partizan", u čijoj je upravi, dok Svetlana vredno radi na pripremanje najvažnijih vesti iz sveta sporta. I pored brojnih obaveza oboje nalaze slobodno vreme za porodicu i prijatelje.
- Nekada je zaista teško, ali uspevamo da se organizujemo i dogovorimo. Oboje se bavimo specifičnim poslovima koji nemaju radno vreme i često smo ceo vikend zauzeti, ali smo dobro organizovani i sve postižemo.
Svetlana i njen suprug trude se da na pravi način vaspitaju svoju decu, nastojeći da "ne treniraju previše strogoću".
- Oboje smo i strogi i pravedni. Jako se trudimo se, ali meni više polazi za rukom da budem pravedna nego stroga - zaključuje Svetlana Danilović.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin