Isidora Bjelica: Šokirana medijskim neistinama o njenom lečenju

Isidora Bjelica: Šokirana medijskim neistinama o njenom lečenju

Autor: | 17/11/2013

0

Srpska književnica Isidora Bjelica danas je, kako kaže, doživela nešto što se nije dogodilo za 28 godina karijere. Izmišljeni intervju "Književnica prinuđena da švercuje ilegalnu supstancu. Isidora: Lečim se marihuanom" koji je osvanuo u današnjim dnevnim novinama "Blic" okarakterisala je kao "gnusnu podmetačinu koja ima za cilj narušavanje njenog zdravlja i uznemiravanje njene porodice".
U izjavi za portal Svet.rs književnica je rekla da je potpuno šokirana i da je to što se dogodilo apsolutno strašno, ali i da treba ispitati ko je naručilac teksta.
- U životu nisam ovako nešto doživela: da se moje reči tako izvrću, izvlače iz konteksta i stavljaju u potpuno drugi oblik. Počev od pompeznog nadnaslova nadalje. Ulažem ogromne napore da poverujem da je uzrok ovog teksta potreba za senzacionalizmom a da nije naručen u svrhu moje difamacije i ugrožavanje mog zdravlja - rekla je Isidora, a da je uznemirana čulo se i u njenom glasu.
Književnica je dodala da nikakav intervju nije davala, već da se novinar potpisan pod tekst čuo sa njenim mužem Nebojšom Pajkićem oko promocije njegove knjige, ali da taj razgovor nije imao veze sa Isidorom.
Redakciji dnevnih novina Blic poslat je demanti, koji bi prema Zakonu, trebalo da se pojavi u sutrašnjim dnevnim novinama, na istoj poziciji na kojoj je i današnji sporni intervju.
Prenosimo vam demant koji je književnica Isidora Bjelica poslala dnevnim novinama u kojima je danas izašao intervju u o njenoj borbi protiv kancera. Isidora je napis okarakterisala kao "gnusnu podmetačinu koja ima za cilj narušavanje njenog zdravlja i uznemiravanje njene porodice".
- Molimo da se čitaoci Blica upoznaju sa činjenicom da je tekst publikovan u nedelju, 17. novembra gruba montaža krcata senzacionalistički plasiranim neistinama među kojim su najekstremnije izvučene u naslov i nadnaslov. Niti se bavim švercom niti se lečim marihuanom niti, što je grubo izneseno u uvodniku, imam generalno bilo šta protiv hemioterapije. Ja imam alergiju na citostatike i zato sam samo rekla da bih pokušala da preventivni deo terapije uradim na alternativni način. Krivo mi je da se moja izjava da sam prinuđena da odložim hemoterapiju preinačava da je odbijam i da moram da slušam besmislene komentare da odbijam da se lečim ili da imam nešto protiv zvanične medicine... Po stoti put kažem: nemam i nikad nisam rekla da je mozda neću i sama koristiti! Zbog problema sa alergijom ja sam se samo opredelila za alternativni pokušaj koji se bazira na podizanju, a ne rušenju imuniteta. Takvoj terapiji sam naučena na Floridi i ona se bazira na kompletnoj detoksikaciji, zdravoj ishrani i specifičnim termičkim kupkama, saplementima o čemu sam iscrpno pisala u mojoj knjizi "Spas". Naglašavam da ta terapija nema nikakve veze sa protokolom Rika Simpsona čiji metod podrazumeva diskretno konzumiranje ulja zgusnutih kapi cveta kanabisa. U knjizi pored svih drugih metoda pominjem značaj tog ulja, tog protokola koji je u mnogim zemljama doveden do legalizacije i o kome danas na seriozan način izveštavaju mnogi mediji pa i CNN, BBC. I sama smatram da bi dostupnost tog leka mogla da bude od velike pomoći bolesnicima koji su u kritičnoj, a pogotovo u ranoj, fazi bolesti. Stoga bih očekivala od novine kao što je Blic da pokrene akciju za legalizaciju ovog leka, a ne da mene proglašava švercerkom i difamira me. O svemu tome kao i sustastvenoj veri, veri u Boga kao vrhovnog lekara, pišem u mojoj ispovednoj knjizi "Spas" koju sam pisala za spas svoje duše, u nadi da moje tegobno iskustvo može da pomogne i drugim ljudima, jer na žalost ova bolest je jeziva stigma. Bolesnici od kancera prepušteni su sami sebi i "Spas" je prosto putokaz kako se izboriti sa svim užasima koje zadese čoveka od kada se suoči sa ovom dijagnozom... Senzacionalizam donosi stetu svakom čoveku, a bolesniku se ta šteta podiže na enti stepen...

Autor i foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin