Aleksandar i Katarina Karađorđević: Kraljevski par na humanitarnom ručku u Njujorku

Aleksandar i Katarina Karađorđević: Kraljevski par na humanitarnom ručku u Njujorku

Autor: | 20/11/2013

0


Kraljevski par Aleksandar i Katarina Karađorđević godinama su posvećeni humanitarnom radu i prikupljanju sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. U porodičnom domu na Belom dvoru u Beogradu redovno priređuju balove i donatorske večere, a princeza je pod svojim pokroviteljstvom osnovala humanitarnu organizaciju "Lajflajn". Kancelarije ove organizacije otvorene su u više svetskih metropola: Čikagu, Atini, Londonu i Njujorku. U svakom od ovih gradova zaposleni u "Lajflajnu" angažovani su na prikupljanju finansijskih sredstava i da na što bolji način potencijalne dobročinitelje upoznaju sa problemima sa kojima se susreću deca u našoj zemlji.
Kao i prethodnih godina organizacija "Lajflajn", sa princezom Katarinom Karađorđević na čelu, priredila je tradicionalni humanitarni ručak u prestižnom restoranu "Le sirk" u Njujorku. Sve donacije koje su na ovom okupljanju prikupljene namenjene su za pomoć slepoj i slabovidoj deci u Srbiji. Ovom veličanstvenom događaju prisustvovali su pripadnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz javnog života Sjedinjenih Američkih Država. Tom prilikom Ban Sun-Tek, supruga generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki-Muna, istakla je da je počastvovana pozivom humanitarne organizacije porodice Karađorđević, te se s velikom radošću odazvala i uživala u ovom svečanom ručku koji ima plemenit cilj.
Princ Aleksandar Karađorđević, suprug princeze Katarine, ovom prilikom iskazao je posebno divljenje svom prijatelju, bivšem guverneru države Njujork, Dejvidu Patersonu, koji je izgubio vid još kao dete.
- Veoma sam ponosan na humanitarnu organizaciju „Lajflajn“ i zadovoljan sam što je ostvaren cilj da se pomogne slepoj deci u Srbiji. Bivši guverner države Njujork Dejvid Paterson održao je dirljiv govor i dao podršku najmlađima. Dejvid je osoba koja ih najbolje razume jer ima isti nedostatak, kao dete je oslepeo. On je veoma hrabar čovek, šarmantan i moj dobar prijatelj - kaže za magazin „Hello!“ princ Aleksandar Karađorđević.
Princeza Katarina Karađorđević zahvalila je prisutnima što su se u velikom broju odazvali pozivu za humanitarni ručak, istakavši da će značajna novčana sredstva koja su prikupljena u Njujorku biti od velike pomoći slepim mališanima u Srbiji.
- Veoma sam dirnuta velikom podrškom koju smo dobili i sa uzbuđenjem ću se uvek sećati atmosfere i duha koji je u Njujorku tog dana vladao. Srećna sam što sam imala priliku da objasnim zbog čega naša zemlja zaslužuje ljubav, nadu i podršku, a posebno sve to zaslužuju deca, jer su ona naša budućnost. Dolazak i podrška Ban Sun-Tek, supruge Ban Ki-Muna, porodice Forbs i Dejvida Patersona posebno su me dirnuli i raznežili. Volela bih da se više ovakvih susreta organizuje širom sveta, jer su direktna komunikacija i razgovor o problemima najplodonosniji u humanitarnom radu - rekla je princeza Katarina Karađorđević.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Rob Rič / „SocietyAllure.com“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin