Ivica Iliev: Uzbuđenje zbog dolaska prinove

Ivica Iliev: Uzbuđenje zbog dolaska prinove

Autor: | 24/11/2013

0

Ivica Iliev, koji je dugogodišnju uspešnu fudbalsku karijeru gradio na domaćim, evropskim i istočnjačkim stadionima, odlučio je da, po isteku ugovora sa poljskim klubom "Visla", zauvek "okači kopačke o klin".

Iskusni napadač i nekadašnji reprezentativac Srbije odlučio je da napusti fudbalski teren i posveti se porodičnom životu, za koji mu je tokom profesionalne karijere uvek nedostajalo vremena. Uspešni sportista nedavno je napunio trideset četiri godine, što je proslavio u krugu porodice, supruge Ivane, sina Leona i kćerke Lare, i bliskih prijatelja, a najlepši poklon dobiće u martu, kada će dom Ilievih biti bogatiji za još jednog člana - dečaka, za koga su već odabrali ime.

- Nisam želeo veliko rođendansko slavlje, važno mi je bilo da sam sa svojom porodicom i odabranim prijateljima. Najlepši poklon bila mi je vest da ću ponovo postati otac i ne mogu da dočekam da Luka dođe na svet - počinje razgovor za "Hello!" ponosni tata, koji nije previše emotivno doživeo rastanak od fudbala.

- Poslednje dve godine intenzivno sam razmišljao o odlasku u sportsku penziju, jer lepše je otići dok vas pamte po dobrim rezultatima. Trudio sam se da uvek dam najviše što mogu, mada moram da priznam da se kajem zbog nekih profesionalnih odluka, ali ne onih koje sam doneo, već onih koje se nisam usudio da donesem. Supruga mi je često zamerala da se držim po strani i da se ne borim dovoljno za sebe, ali jednostavno to sam ja i nisam mogao da pobegnem od sebe. Bilo mi je najvažnije da uvek mogu sebe da pogledam u ogledalo i kažem "Ivice, ti si čist čovek i nemaš čega da se stidiš". To učim i svoju decu, da budu svoji ljudi i da nikada ne izgube sebe - iskreno govori Iliev.

Iako se kroz sportsku karijeru, dugu više od dve decenije, susretao sa mnogobrojnim iskušenjima, čak i pretnjama, poznati sportista je spreman da podrži sina Leona, koji je krenuo njegovim fudbalskim stopama.

- Mnogo je izazova u svakoj profesiji, ali ja sam uvek sledio svoj instinkt i ono što sam u tom trenutku osećao. Važno je ne podleći pritisku, ma koliko da se u tom trenutku osećate nemoćno.

Vest da će dom Ilievih biti brojniji obradovala je sve članove porodice, a posebno sedmogodišnjeg Leona, koji je odabrao ime za svog još nerođenog brata, koje takođe počinje slovom "L", a ponosni otac ističe da nije reč o slučajnosti.

- Supruga i ja smo rekli deci da želimo da oni odaberu ime za svog brata, ali da mora počinjati na isto slovo kao i njihova imena. Leon je odmah rekao da želi brata Luku, a Lara se nije bunila. I nama se to ime veoma dopada, pa smo se lako složili - sa osmehom priča fudbalski as, koji će uskoro sa suprugom proslaviti šesnaest godina emotivne veze, koju su otpočeli još kao srednjoškolci, a koju su 2005. krunisali brakom. Životna partnerka Ivice Ilieva ističe da tajna uspešnog braka sa profesionalnim sportistom leži u ogromnom razumevanju i podršci, koju mu je pružala od samog početka.

- Ponekad u šali kažem kako sam na početku ja bila njegov sponzor, vozeći ga svojim kolima na treninge, jer on tada nije imao položen vozački ispit. I danas smo oboje spremni na kompromise, zajedno rešavamo sporne situacije i jedno drugome pružamo bezuslovnu podršku i ljubav - iskrena je supruga poznatog fudbalera.

"Kapitensku traku" u kući Ivana i Ivica nose naizmenično i trude se da deci budu podjednako dobri uzori. Za razliku od nekih kolega, Ivica nije želeo da upiše sina u privatnu školu, jer supruga i on smatraju da na taj način neće zaštititi decu, niti im obezbediti bolje obrazovanje.

- I Ivana i ja završili smo državne škole, imali smo odlične nastavnike i dobre uslove za sticanje obrazovanja. Mislim da nema potrebe decu štititi na taj način. Sve polazi od kuće i najvažnije je usaditi im prave vrednosti, na osnovu čega će kasnije sami moći da donose prave odluke. Trudimo se da ih vaspitavamo onako kako su naši roditelji vaspitavali nas i verujemo da je to najbolji način da od njih napravimo kvalitetne ljude - izričit je brižni otac talentovanog fudbalera Leona i male balerine Lare.

Po završetku fudbalske karijere, Ivica se posvetio vođenju sportskog centra, koji je pre nekoliko godina otvorio sa mlađim bratom Bobanom, sa kojim deli životni prostor.

- Veoma sam vezan za svoju porodicu, naročito za Bobana, sa kojim imam odlična odnos, na šta smo obojica ponosni. On je moj najbolji prijatelj, čovek na koga mogu da se oslonim u svakom trenutku bez imalo sumnje u to da će me razočarati. I naša deca su takođe vezana, a siguran sam da će tako i ostati. Život me je nagradio najlepšim poklonima, koji nisu materijalni, a ja ću se potruditi da se svakog dana odužujem na pravi način.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: ivica iliev