Marija Mihajlović: Zahvaljujući sirovoj hrani rešila sam se suvišnih kilograma

Marija Mihajlović: Zahvaljujući sirovoj hrani rešila sam se suvišnih kilograma

Autor: | 25/11/2013

0


Pop, džez i rok pevačica Marija Mihajlović uvek je važila za jednog od najboljih vokalnih izvođača naše javne scene. Svoju muzičku afirmaciju započela je pre više od dve decenije, pojavivši se na džez festivalu u Valjevu. Sledi njena blistava karijera kao jednog od članova sastava "Dejan Cukić i spori ritam bend". U okviru studijskog rada snimila je mnoge prepoznatljive džinglove za radio i televizijske stanice. Svoju kreativnost Marija je izrazila i na polju pozorišne umetnosti, gde je učestvovala u rimejku popularnog mjuzikla „Kosa“, u kome, između ostalog, peva i najpopularniju numeru iz predstave „The Age of Aquarius“. Songovi za dečju predstavu Pozorištanceta „Puž“ „Princeza na zrnu graška“, za film „Vizantijsko plavo“ u saradnji sa Radomirom Mihajlovićem Točkom, samo su deo širokog polja njenog muzičkog delovanja. U međuvremenu, otvorila je svoju školu pevanja „Scream Team“. Simpatična umetnica, koja je uz pomoć zdravog načina života vidno smršala, izgleda lepše nego ikada. Ističe da joj je velika čast što je član žirija u popularnom muzičkom šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“, koji se emituje na televiziji „Prva“, i da je oduševljena svim učesnicima jer su pokazali da su višestruko talentovani.
- Kako vreme prolazi, iz emisije u emisiju, shvatam da su svi kandidati fantastični i da su svojim imitacijama iznenadili ne samo nas već i sebe, a to je ono što me najviše raduje. Učešće u šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“ svima donosi ogromno i prelepo iskustvo, koje će nam svima biti od velike koristi u karijeri. Mi nismo tu da bismo se međusobno kritikovali ili hvalili. Tu smo da zabavimo publiku, da nasmejemo i druge i sebe i da kroz humanitarni karakter ove emisije ukažemo na neke pojedince ili ustanove kojima je potrebna pomoć šire društvene zajednice - započinje razgovor za „Hello!“ Marija Mihajlović, naglašavajući da se poznate ličnosti odlično snalaze bez obzira na zadatak koji je pred njima.
- Najteže im padaju numere sa zahtevnom koreografijom, jer za njihovu realizaciju ima veoma malo vremena. Zadivljujuće je kako svi oni uz pomoć naših fantastičnih koreografa uspevaju da za kratko vreme savladaju scenske nastupe, koji su se u originalnoj verziji spremali mnogo duže. Ne mogu da kažem ko mi je favorit jer su mi svi favoriti. Svi se neizmerno trude i daju sve od sebe - ističe pop i džez pevačica, koja po završetku učešća u ovom muzičkom spektaklu planira da izda nov album.
- Po završetku šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“ nastavljam da radim na novom albumu, koji će biti svojevrsna kompilacija pesama naših najvećih pop i rok autora, ikona našeg doba, sa kojima sam imala sreću i čast da sarađujem u svojoj dugogodišnjoj karijeri studijskog muzičara - kaže simpatična brineta, koja osim u muzici uživa u druženju sa prijateljima i gajenju cveća.
- Slobodno vreme volim da provedem u društvu porodice i prijatelja. Uživam da komuniciram sa ljudima, pa mi je internet postao velika zanimacija. Volim da gajim biljke, da čitam knjige popularne psihologije, kao i da se informišem o različitim društvenim fenomenima. Ezoterija me takođe puno zanima. Omiljeno mesto za izlazak i šetnju mi je Dunavski kej u Zemunu. Mislim da takav kej ne postoji nigde na svetu i da smo jako srećni što ga imamo. Pored Beograda, Rim i Barselona su mi omiljene evropske destinacije - priča talentovana muzička zvezda koja praktikuje zdrav način života, što se vidi i po njenom odličnom izgledu, i ništa nema protiv tretmana čiji je cilj da se osećamo mlado i lepo.
- Za sada nisam imala potrebu za specijalnim estetskim tretmanima, što ne znači da toga neće biti u budućnosti. Smatram da bi trebalo iskoristiti blagodeti modernog doba i sebi omogućiti dobar izgled što je moguće duže. Trenutno presudan uticaj na moj izgled ima poseban način ishrane koji sam započela početkom ove godine, a koji se sastoji od ishrane namirnicama koje nisu termički obrađene, u svetu poznatiji kao „Raw Food“ ili presna, živa, hrana. To je voće i povrće u neograničenim količinama, sirovi koštunjavi plodovi, a povremeno ubacim i ribu i morske plodove. Takav način ishrane omogućava vam mladalački izgled i dobro zdravlje. Pored toga, praktikujem jogu, vožnju bicikla i povremeni odlazak na bazen, s tim da to ne znači da sve što sam navela praktikujem redovno, već onda kada za to osetim potrebu - završava razgovor Marija Mihajlović i zagonetno komentariše svoje emotivno stanje.
- Zaljubljena sam u ljubav. Emotivna ispunjenost dolazi iznutra, od nas samih i nije uslovljena spoljnim faktorima, već sposobnošću samospoznaje. Kada ste zadovoljni sobom i kada sebe dobro upoznate, tek onda ste u stanju da drugima dajete na najbolji mogući način, što je svakako najlepši put ispoljavanja ljubavi, kao i njen najveći kvalitet.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin