Ana Ivanović: Ne smatram se simbolom lepote

Ana Ivanović: Ne smatram se simbolom lepote

Autor: | 23/12/2013

0

Ona je sinonim za lepotu, a ni sa reketom u ruci nije ništa manje uspešna. Ana Ivanović je osvojila Rolan Garos, bila prva na svetu i još ne želi da se zaustavi samo na tim epitetima. Srpkinja želi još dugo da bude u "belom sportu" i da pravi odlične rezultate. A posle teniske karijere, ko zna... Ivanovićeva je u razgovoru za novozelandski "Herald" otkrila da je odbila ulogu u Holivudu, da ne smatra sebe kao nekoga kome je izgled u prvom planu i da nije rekla poslednju reč u tenisu.
- Imala sam nekoliko ponuda nezavisnih produkcija, ali jedna je stigla iz Holivuda. Delovala je jako interesantno, jer je uključivala i određenu akciju, bilo bi to više od samog pojavljivanja u sceni - počinje priču za novozelandski Herald Ana Ivanović.
Otkrila je srpska teniserka i zbog čega je odbila takvu ponudu...
- Glavni razlog je taj što bih za nekoliko scena i tek nekih deset rečenica dijaloga morala da odsustvujem osam dana. Nažalost nisam bila u mogućnosti da žrtvujem treninge na toliko dana.
Ivanovićeva, uz Mariju Šarapovu, predstavlja sinonim za lepotu na VTA turu.
- To je nešto o čemu ne razmišljam mnogo. Ne volim da čitam o sebi, tako da nisam svesna da predstavljam simbol za lepotu. Upravo idem na trening i trudim se da budem uzor u tenisu. Ne razmišljam o izgledu.
Novozelandski "Herald" opisuje Anino detinjstvo i odrastanje tokom NATO bombardovanja, kao i njen prvi gren slem u Parizu.
- Najbolja stvar i veliko zadovoljstvo predstavlja činjenica da ste ostvarili životni cilj. To je bio neverovatan osećaj, ali kada sam osvojila Rolan Garos i bila prva teniserka sveta odmah se pojavio i pritisak. Sve devojke žele da pobede prvu na VTA listi i nisam bila spremna da se nosim sa tim teretom.
Posle tog perioda nastao je pad u karijeri Ivanovićeve, koja je čini se ponovo na pravom putu da se vrati u vrh.
- Igrala sam veoma dobro na poslednjem gren slemu u Njujorku i imala dobar meč protiv jedne od najboljih teniserki sveta, Viktorije Azarenke. Bila sam blizu trijumfa, što je izuzetno važan korak za mene, jer nisam u poslednje vreme igrala dobro sa TOP igračicama.
Srpkinja ne krije da joj je u narednoj sezoni cilj da se vrati među najbolje na svetu.
- Definitivno verujem da mogu opet u vrh. Osećam da igram dobro, motivacija je na visokom nivou i ako budem dobro trenirala uspeh neće izostati - zaključuje Ana Ivanović.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin