Poznati tuguju za Vitni Hjuston: Još jedan anđeo je sada na nebu

Poznati tuguju za Vitni Hjuston: Još jedan anđeo je sada na nebu

Autor: | 12/02/2012

0

Svet muzike je ostao bez još jednog anđela - Vitni Hjuston. U svojoj 48.godini umrla je u sobi hotela “Beverli Hilton”. U hotelu su bili i saradnici kao i kćerka i majka vrhunske pevačice. Još uvek nisu objavljene pojedinosti, ali se očekuje nalaz obdukcije, koji je u ovakvim slučajevima neophodan, javljaju američki mediji.
Pevači, producenti i obožavaoci izrazili su duboko žaljenje zbog smrti Vitni Hjuston, "jedne od najvećih pevačica svih vremena" koja je preminula juče popodne u hotelu u Beverli Hilton u kome je odsela.  Mnogi umetnici vrlo brzo su reagovali na vest o smrti pop dive na njihovim Tviter nalozima.
Tako je pevačica Maraja Keri napisala da joj je ta vest slomila srce.
- Slomljeno mi je srce i plačem od kada sam saznala za smrt moje prijateljice, neprevaziđene Vitni Hjuston - napisala je ona.
Džermejn Džekson, brat Majkla Džeksona koji je preminuo 2009. godine u 50-oj godini, rekao je da misli na majku preminule pevačice, pevačicu gospela Emili "Sisi" Hjuston.
- Mogu da zamislim kroz šta prolazi, jer mi smo prošli kroz to sa našom majkom i vrlo je teško nadživeti dete - rekao je on.
Nil Portnov, predsednik kuće "Recording Academy", koja organizuje dodelu Gremi nagrada ocenio je u saopštenju da je umetnica, dobitnica šest Gremi nagrada " bila jedna od najvećih pop pevačica svih vremena".
- Svetlost se ugasila danas u našoj zajednici i upućujemo iskreno saučešće njenoj porodici, njenim prijateljima i fanovima i svima onima koje je njen glas dodirnuo - rekao je on. Dodela ovogodišnjih, 54-ih Gremi nagrada održava se večeras.
Muzičar i producent Kvinsi Džouns, jedan od saradnika Majkla Džeksona govorio je o "zaista originalnom i izuzetnom talentu.
- Uvek mi je bilo žao što nisam imao priliku da radim sa njom - napisao je.
- Izgubili smo još jednu legendu. Moja ljubav i moje molitve upućene su Vitninoj porodici - rekla je Kristina Agilera, a Rijana je napisala:
- Nemam reči, samo suze.
Kanađanin Džastin Biber je napisao na Tviteru:
- Upravo sam čuo vest. To je ludo. Jedan od najvećih glasova je umro.
Pevačica Kejti Peri napisala je da ju je ova vest jako pogodila:
- Uvek ćemo te voleti Vitni, počivaj u miru!
Pevač Bruno Mars izrazio je žaljenje zbog "jedne užasne vesti".
- Kada sam čuo tu vest mi se sve prevrnulo u stomaku. Niko nije pevao kao Vitni.
Pevač Smoki Robinson je izjavio za CNN da se nada da će se ljudi sećati pozitivnih stvari, a ne njenih problema, i zaključio da "ceo svet ima probleme". Potom je dodao da je pevačica, koja se dugo godina borila sa zavisnošću od droge, imala "jedan od najlepših glasova u istoriji muzike".
Nakon objave vesti o smrti popularne pevačice oglasile su se i ovdašnje zvezde.
Hrvatska pevačica Nina Badrić napisala je:
- Vitni je imala sve. Najlepši glas svih vremena, lepotu, harizmu, Bogom stvorena za muziku. Šteta što nikada nije pronašla mir u svom zivotu. Veoma je tužno to što nije pronašla privatnu sreću a usrećila je mnoge od nas svojom muzikom.
Na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter oglasila se i Jelena Karleuša:
- Svet je ostao bez neprikosnovene Dive anđeoskog glasa!
Srpska književnica Isidora Bjelica napisala je:
- Postoji neki precizan kosmički ritam kojim umiru velike zvezde…
Folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović je zaključila:
- Jos jedan anđeo se pridružio nebu.
Svojom muzikom je zadužila mnoge. Podsetimo se još jednog velikog hita ove muzičke legende koja je svojim čistim glasom mogla dirnuti u najtanje emocije.

Izvor: Kurir.rs, Svetplus.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti