Elena Karaman Karić: Želim da iznenadim i sebe i druge

Elena Karaman Karić: Želim da iznenadim i sebe i druge

Autor: | 25/02/2012

0

U poznatoj beogradskoj galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici sinoć je u prisustvu velikog broja ljudi otvorena izložba Enterijer Expo – Dizajniranje života, na kojoj su na jednom mestu predstavljeni izabrani, najsofisticiraniji proizvodi primenjene umetnosti i praktični predmeti za uređenje enterijera vrhunskih svetskih dizajnera. Među njima se kao jedini beogradsko-londonski brend predstavila "Lorca Design" kompanija sa kolekcijom "Jazz" koju potpisuje osnivač i glavni dizajner kompanije Elena Karaman Karić.

- Nova "Jazz" kolekcija nameštaja inspirisana je dobrim džezom koji vas uvek uteši i oraspoloži. Za mene je dizajn kao muzika univerzalan jezik i ima svoju svrhu u širenju harmonije, sklada i dobrog raspoloženja. To je poruka koju želim da prenesem svojim dizajnom i volela bih da se to oseća i u enterijerima koje osmišljavam i uređujem - rekla je povodom predstavljanja nove kolekcije Elena Karaman Karić. Džez ne može da svira svako već samo onaj umetnik koji vladajući savršeno kompozicijom ume da se zaigra, spreman da uvek pruži nešto novo i drugačije. Svaki komad Lorca Design nameštaja je unikat, ručne izrade radjen od najfinijih materijala i plemenitog drveta.

- Džez je satkan od improvizacija a iznenađenje u umetnosti veoma je važno. Trudim se da svojim dizajnom napravim neki kreativni pomak i iznenadim i sebe i druge. Ovoga puta igrala sam se sa materijalom koji je za mene veoma inspirativan a to je ptičiji javor. Zadovoljna sam rezultatom i iskreno se nadam da će se izloženi komadi dopasti i zahtevnoj beogradskoj publici - dodala je dizajnerka.

Otvaranju izložbe prisustvovali su Elenina majka modna kreatorka Verica Rakočević, slikarka Biljana Cincarević, fudbaler Nikola Lazetić, Tamara Jestrović, Danijela Karić sa suprugom, novinarka Dragana Ćosić i drugi.
Organizator izložbe Enterjer Expo – Dizajniranje života je časopis Enterijer. Izložba će trajati sve do 1. marta a ulaz je slobodan za sve posetioce.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin