Meril Strip i Vajola Dejvis: Udruženim snagama u spasavanju škole

Meril Strip i Vajola Dejvis: Udruženim snagama u spasavanju škole

Autor: | 02/03/2012

0

Američka glumica Meril Strip (62), dan pošto je osvojila trećeg Oskara, poklonila je 10.000 dolara školi na Roud Ajlendu koju podržava Vajola Dejvis, tamnoputa glumica kojoj je u nedelju izmakao Oskar za najbolju žensku ulogu u korist Stripove.
Dejvisova već godinama podržava bankrotiranu školu u gradu Central Fols na Roud Ajlendu. Glumica je školi u gradu u kome je rođena više puta poklanjala novčane priloge, a pomogla je i otvaranje biblioteke, prenosi Rojters.

Njena dugogodišnja prijateljica Meril Strip odlučila je da se uključi u projekat i poslala je ček na 10.000 dolara pomoći školi. Ček je stigao u ponedeljak, dan pošto je Meril Strip osvojila Oskara za ulogu Margaret Tačer u filmu "Čelična lejdi". Vajola Dejvis bila je nominovana za ulogu u filmu "Služavke".
Škola, koja se trenutno nalazi u javnoj zgradi, moraće ili da kupi zgradu ili da se u narednih 12-13 nedelja preseli na drugu lokaciju.
Donacija Stripove pomoći će menadžmentu škole da pokrene kampanju sa ciljem prikupljanja milion i dvesta hiljada dolara potrebnih za kupovinu i renoviranje zgrade.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin