Džordž Kluni pušten iz pritvora

Džordž Kluni pušten iz pritvora

Autor: | 17/03/2012

0

Slavni američki glumac Džordž Kluni uhapšen je zbog učešća u demonstracijama ispred Ambasade Sudana u Vašingtonu. On i njegov otac su pušteni iz pritvora nekoliko sati kasnije, nakon plaćanja novčane kazne.
- Nikad se ne zna, nadamo se da će ovo pomoći ostvarenju nečega. Bilo je grubo. Nadam se da će ovo biti poslednji put da sam uhapšen - prokomentarisao je Kluni nakon puštanja na slobodu.
Zajedno sa ocem, glumac je učestvovao u demonstracijama kojima je želeo da upozori na humanitarnu krizu u nasilnom području između Sudana i Južnog Sudana. Otac i sin uhapšeni su jer su se tri puta oglušili na upozorenje da ne prelaze policijsku liniju ispred Ambasade.
Kluni je zagriženi aktivista za ljudska prava u Sudanu i bio je veliki pobornik nezavisnosti Južnog Sudana. Nekoliko puta je puta putovao u to područje, a u četvrtak se sastao i s predsednikom Barakom Obamom kako bi mu ukazao na tamošnju humanitarnu katastrofu.
Kluni optužuje sudanskog predsednika Omara al-Bašira da namerno izaziva humanitarnu krizu i blokira dopremanje pomoći i hrane u planinsko područje Nuba na granici dveju zemalja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još