Predstava “Dom za vešanje” u Sava centru pozdravljena ovacijama

Predstava “Dom za vešanje” u Sava centru pozdravljena ovacijama

Autor: | 26/03/2012

0

Pank operu „Dom za vešanje“ reditelja Emira Kusturice preksinoć je u Sava centru videlo oko dve i po hiljade ljudi, a o tome da se tražila karta više, ne treba ni govoriti!
Priču o dvoje dece iz romskog naselja i snažnoj ljubavi pozdravili su i predsednik Republike Srbije Boris Tadić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ruski ambasador Aleksandar Konuzin. Od drugih poznatih ličnosti s naše javne scene videli smo Žiku i Dajanu Jakšić, Cuneta Gojkovića, Veru Čukić, Dušana Borkovića i druge.
Emir Kusturica se, po završetku predstave, s glumcima, među kojima su i zvezde Granda, Milica Todorović i Stevan Anđelković, poklonio prepunoj dvorani, koja ih je pozdravila ovacijama.
- To je kulturna gimnastika. Ova predstava pokušava da od parčića raspadnute ideje o svetu napravi optimizam, koji je ustanovljen u potrazi za lepim i za idejom Dostojevskog da će lepota spasti svet. Kad sam radio Andergraund, mislio sam da posle toga neću ništa više uraditi, a praveći Crnu mačku, belog mačora, zapravo sam okrenuo pramac prema jednoj ideji japanskog nobelovca, da je umetnost u stvari terapija - rekao je Kusturica.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti