Katarina Vučetić: Spremna za izazove

Katarina Vučetić: Spremna za izazove

Autor: | 31/03/2012

0

Mada je od rijalitija „Survivor“ u kom je stigla do finala prošlo više od godinu dana, ona se i dalje bori. Najčešće - sa sobom. Učesnica prvog serijala „VIP Survivor“ Katarina Vučetić kaže da sebi uvek postavlja veoma visoke ciljeve, ali i da je u svojoj 28. godini postala zrela žena, sposobna da se izbori sa svim što je čeka. Da je spremna za izazove, pokazala je prihvativši ponudu „Emoušna“ - da, uprkos nedostatku iskustva, postane voditeljka „Dnevnog magazina“ (radnim danima od 10.15 do 12 časova na B 92). Da izazov bude veći, reč je o živom programu.
- Profesionalni novinari dobijaju šansu da rade uživo posle izvesnog vremena, a ja sam od starta gurnuta u vatru. Srećna sam jer sam takvu priliku dobila na početku karijere. Nemam tremu, možda zato što smo imali dosta proba. Ipak, noć pre početka emitovanja nije mi bilo svejedno - mislila sam: šta ako pogrešim? Ali uz šarmantan osmeh, greške se i ne primete. Uostalom, živ čovek greši. Ima stvari na kojima moram da radim, ali zadovoljna sam kako sam se snašla - kaže Katarina i objašnjava šta nam donosi „Dnevni magazin“:
- Ljudima je dosta crne hronike i željni su pozitivnih priča. Stiglo nam je proleće, i to je idealan period za vedre teme koje naša emisija donosi. Pored poznatog gosta, u studio nam dolaze i obični ljudi sa zanimljivim pričama. Imali smo čoveka koji biciklom putuje na Tibet, jednog koji peške ide do Londona... Tu su dr Filgud, koji daje savete o zdravom životu, i Miki Đuričić, koji pokazuje kako se sa malo novca može skuvati fenomenalno jelo. Marijana Mićić i ja smo lepši deo emisije.
Iako je završila sportski menadžment, Katarina obožava psihologiju. Već šest meseci ide na edukaciju iz „lajf koučinga“, a kada je završi, za godinu i po, postaće - učiteljica života. Katarina objašnjava kako se može unaprediti život:
- Pre spavanja, odvojite pet minuta za sebe, zatvorite oči i razmislite kako se osećate. Najvažnije je da preorijentišemo misli na pozitivno. Znači, umesto da se nerviramo zbog gužve u saobraćaju, treba da budemo zahvalni na zelenom talasu koji smo uhvatili, ili na automobilu koji imamo, pa ne moramo da se maltretiramo u autobusu, ili na zdravlju koje nam omogućava da pešačimo. I ako čuvamo pozitivnu energiju, privlačićemo samo pozitivne stvari. Preporučujem svakom da vodi dnevnik optimizma, u kom će se zahvaliti zbog svih lepih stvari koje su mu se desile u toku dana, a koje zapravo ne primećuje. 
Na pitanje da li joj je „Survivor“ promenio život lepa brineta odgovara:
- Da, tada je sve krenulo drugačije. Upoznala sam sebe u nemogućim uslovima. Videla sam svoje granice, ali i sposobnosti za koje nisam znala da ih posedujem. Upoznala sam mnoge dobre ljude sa kojima sam ostala u kontaktu, i shvatila da materijalne stvari, čak ni ta hrana ili sapun, nisu neophodne da bi čovek bio srećan. Nasuprot ovom našem brzom, stresnom životu, iskusila sam onaj običan, nomadski. Prvi jeste glamurozan, ali u ovom drugom je, čini mi se, suština. I srećna sam što sam to proživela.
Katarina objašnjavai šta najteže preživljava u civilizaciji:
- Ne volim nepravdu, ali s godinama sam izgradila strpljenje, jer znam da će doći mojih pet minuta, kada će se pokazati da određene stvari nisu bile u redu. Ne volim ni laž, ali to je postalo uobičajeno, pa se trudim da se ne osvrćem, da ne bih remetila sebe nepotrebnim stvarima.
Vučetićeva je bila gost voditelj emisije „48 sati svadba“, a na pitanje da li je rodbina znatiželjna u vezi njene udaje Katarina odgovara:
- To pitanje datira od moje 17. godine. Ostalo je nekoliko drugarica koje se još nisu udale, ali mislim da ne treba žuriti. Bila sam na granici da odlučim da se to desi i nisam. Ali nisam to doživela tragično, uvek kažem sebi: ko zna zašto je to dobro. Mislim da to dođe kad bog kaže da tako treba. Veliki sam romantik i obožavam pusta ostrva i venčanja na plaži, ali ne bih mogla da se udam bez meni dragih ljudi. Ne bih mogla da zamislim svoje venčanje a da me tata ne dovede do oltara, koliko god to ljudima delovalo katolički. Od svoje pete godine maštam o prelepoj venčanici, velu dugom deset metara, deci koja ga nose... Mama, naravno, plače, a tata, za koga sam mnogo vezana, mora da me preda mladoženji. To je slika koju imam, a sad da li će se odvijati na ostrvu, ili će to biti tradicionalno venčanje u Srbiji, što je verovatnije, nije presudno. Znam samo da će biti veselo i sa mnogo zvanica.
Na pitanje kako vidi sebe za deset godina Katarina odgovara:
- Kao izuzetno uspešnu poslovnu ženu, majku, i suprugu stabilnog muškarca. Živimo u kući, u zelenilu, i imamo gomilu životinja.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti