Dragana Mirković: Nagrada “Viktoria” je novi uspeh i potvrda mog stvaralaštva

Dragana Mirković: Nagrada “Viktoria” je novi uspeh i potvrda mog stvaralaštva

Autor: | 07/05/2012

0

Poznata srpska pevačica Dragana Mirković nagrađena je u okviru Međunarodnog dana privrednog filma u Beču “Gran Pri Viktoria” nagradom za spot “Drugovi”, rađen u produkciji “DM-Sat” televizije.
Mirkovićeva je sa svojim timom prisustvovala i svečanosti dodele nagrada u prostorijama Privredne komore Austrije, gde se našlo više od 140 filmadžija, producenata, marketinških stručnjaka i ekonomskih eksperata. Ovogodišnja dodela nagrada je bila u znaku pedesetogodišnjeg jubileja, budući da se najveći i najstariji privredni filmski festival nemačkog govornog područja održava od 1963. godine.
Od ukupno 290 kandidata iz Austrije, Nemačke, Švajcarske, Lihtenštajna, Luksemburga i Južnog Tirola, “Gran Pri Viktoria” nagradu su dobila 62 filma, a spot Dragane Mirković “Drugovi” nagrađen je u kategoriji muzike.
- Ovakva međunarodna priznanja mi mnogo znače i čine me ponosnom. Radi se o mojoj televiziji i produkciji i mom spotu. Uvek mi znače nagrade, ali ovakve inostrane nagrade predstavljalju novi uspeh na nekom “tuđem terenu”, na kome dobijaš potvrdu za svoje stvaralaštvo - rekla je Dragana Mirković Tanjugu.
Nakon dodele nagrade usledilo je i druženje sa filmadžijama i potličkim i biznis džet setom, a interesovanje za njen dvorac “Ebenfurt”, u kojem je i sniman nagrađeni spot, bilo je veliko.
- Bila sam prijatno iznenađena koliko je ljudi iz poslovnog sveta želelo da popriča sa nama. Bili smo veoma interesantni, kako ja kao pevač, tako i kao vlasnica dvorca i televizije. Svakako je dvorac bio tema razgovora i bilo je dosta njih iz poslovnog sveta koji su zainteresovani kako ćemo koristiti taj prostor kada renoviranja budu gotova - rekla je ona.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još