Željko Joksimović u ponedeljak u Azerbejdžanu

Željko Joksimović u ponedeljak u Azerbejdžanu

Autor: | 11/05/2012

0

Delegacija Srbije za "Pesmu Evrovizije 2012", predvođena ovogodišnjim predstavnikom Željkom Joksimovićem i timom Radio- televizije Srbije, putuje u ponedeljak, 14. maja, u ranim jutarnjim časovima, u Azerbejdžan, na takmičenje, najavio je danas RTS. Najpopularnije i najstarije evropsko muzičko takmičenje "Pesma Evrovizije" bliži se svom 57. izdanju, a u prestonicu Azerbejdžana, Baku, idućeg ponedeljka stižu delegacije 42 zemlje - učesnice, ali i predstavnici medija i ljubitelji festivala. Prvo polufinale je 22. maja, drugo 24, a finale biće održano 26. maja u velelepnoj novosagrađenoj Kristalnoj dvorani Baku. Predstavnik Srbije nastupa 24. maja u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije" pod rednim brojem jedan. Joksimović će izvesti svoju kompoziciju "Nije ljubav stvar" na srpskom jeziku, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović.
Predstavljena je i verzija na engleskom "Synonym" (tekst: Ljilja Jorgovanović), ruskom (tekst: mlada obožavateljka Viktorija Lapeho iz Belorusije), a Joksimović je snimio i duet na španskom jeziku sa mladim Samuelom Kuendom na tekst Serhija Čika.
Predstavnik Srbije na "Evrosongu" objavio je i "Letnji instrumental", a snimljena je i muzički najraskošnija, simfonijska verzija pesme, u izvođenju Simfonijskog orkestra Radio - televizije Srbije. Tokom prve sedmice predstavljanja pesme "Nije ljubav stvar", u martu, snimak emisije RTS-a "Evropska pesma" imao je, kako je navedeno, više od milion pregleda na sajtu "Jutjub". Novi video spot, u kome Joksimovićevu pesmu na znakovnom jeziku predstavlja mladi Nenad Mahmutović, za samo dva dana videlo je više od 110 hiljada ljudi. Više od 100 hiljada pregleda ima i video za "Letnji instrumental" koji je srpski predstavnik potpuno sam izveo, svirajući ili oponašajući zvukove ukupno 15 instrumenata.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti