Šeron Stoun na sudu zbog rasne diskriminacije

Šeron Stoun na sudu zbog rasne diskriminacije

Autor: | 24/05/2012

0

Holivudsku glumicu Šeron Stoun tužila je bivša spremačica i dadilja njenih trojice sinova zbog rasne diskriminacije i kršenja ugovora o radu. Erlinda Elemen, bivša dadilja i spremačica holivudske glumice Šeron Stoun presavila je tabak i na sud iznela šokantnu ispovest o uslovima u kojima je radila. Glumica je optužila Stounovu za rasnu i versku diskriminaciju, kao i za kršenje ugovora o radu.
U toku 5 godišnje službe, koliko je Erlinda bila zaposlena kod glumice, u više navrata trpela je uvrede na račun svog filipinskog porekla, kao i verskih ubeđenja. Stounova je po njenim rečima naročit pik imala na njen akcenat i čak je zabranila da se obraća trojici njenih usvojenih sinova, jer "nije želela da govore kao ona".
Optužbe idu čak dotle da tvrdi da su kod Stounove predrasude prema njenom narodu toliko jake da sve Filipince smatra glupima. Pored etničke diskriminacije, Elemenova je trpela i versko šikaniranje, jer je Stounova neprestano kritikovala njene česte odlaske u crkvu a jednom prilikom joj je zabranila da čita Bibliju u njenoj kući.
Za kraj sledi rasprava o lošim uslovima rada jer je Stounova otpustila Elemenovu još 2011. godine tvrdivši da ju je potkradala za prekovremene dnevnice. Viši sud u Los Anđelesu procesuiraće ovaj slučaj, a PR služba glumice se oglasila izjavom da je u pitanju klasična iznuda novca po svaku cenu.

Izvor: Pulsonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin