Željko Joksimović zadovoljan plasmanom na Evroviziji

Željko Joksimović zadovoljan plasmanom na Evroviziji

Autor: | 27/05/2012

0

Predstavnik Srbije na 57. “Pesmi Evrovizije”, Željko Joksimović doputovao je u Beograd u nedelju uveče. Evrovizijska delegacija Srbije, članovi “Ad Hok orkestra” i naš predstavnik složni su u utisku da je bronzana pozicija na takmičenju zadovoljavajuća.
- Osećam se fantastično, visok plasman smo ostvarili. Borili smo se. Svojski, svim snagama, pre svega muzički. Ovo je visok plasman za Srbiju, posle Marijinog prvog mesta 2007. ovo naše treće mesto je odlično postignuće tokom šest godina učešća Srbije kao samostalne države na “Pesmi Evrovizije” - izjavio je Željko Joksimović za Jutarnji program RTS-a.

Okupljeni novinari na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” tražili su od Željka da prokomentariše reultate glasanja, činjenicu da je bilo čak desetak zemalja koje nisu dale poene za “Nije ljubav stvar”.
- Moram iskreno reći da jesam bio malo iznenađen, da iz tih nekoliko zemalja nije stigao baš nijedan bod. Ali sve to je veoma složeno, Evrovizija je veliko evropsko takmičenje, veliki sistem. Švedska je imala dobru i modernu pesmu, mi smo imali drugačiju pesmu, verovali smo do kraja u ono što radimo i verujemo i dalje. Smatram da smo uspeli, da smo ostvarili uspeh. Nijanse su u pitanju, u kampanji koja se vodila... i , ustvari u svemu su čini mi se tek nijanse presudile. Ipak, želim da ponovim da smo zaista uživali i bili ponosni u ulozi predstavnika Srbije, imali smo istu ideju svi u timu , borili se zajedno i do kraja i mislim da smo u tome uspeli - rekao je Joksimović.


Konferencija za medije, kojoj će prisustvovati Željko Joksimović, “Ad Hok orkestra” i članovi evrovizijske delegacije Srbije zakazana je za ponedeljak, 28. maj u zgradi RTS-a u Takovskoj broj 10 za 18.00 časova.

Fotograf: Slobodan Sarić/Press RTS

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti