Potpisan protokol o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i „Tamburica fest“

Potpisan protokol o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i „Tamburica fest“

Autor: | 12/06/2012

0

Protokol o saradnji, po kojem će studenti biti angažovani na svetskom tamburaškom festivalu, danas su u Svečanoj sali zgrade rektorata u Novom Sadu potpisali profesor dr Mirosav Vesković, rektor Novosadskog univerziteta i dr Jovan Pejčić, predsednik organizacionog odbora „Tamburica festa“.
Smotra svetskih tamburaša uz nastupe zvezda estrade, Željka Joksimovića, Jelene Rozge, Zvonka Bogdana, grupe „Apsolutno romantično“ i 20 orkestara iz Rusije, SAD, Italije, Grčke, Mađarske, Hrvatske, BiH i naše zemlje, održaće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od 15. do 17. juna, pa je tom prilikom Pejčić uručio 300 ulaznica za najbolje studente a rektoru Veskoviću, tamburicu na poklon.
- Namera „Tamburica festa“ je da pomogne studentima, mladim kreativnim ljudima koji bi učestvovali na konkursima za razne segmente festivala, od izrade tonskog, grafičkog dizajna, likovnih rešenja identiteta festivala, video spotova, radijskih, reklamnih džinglova … Taj posao bi trajao tokom cele godine, koliko je i festival aktivan a sredstva koja smo ranije odvajali za razne agencije, sada su namenjena studentima. Smatram da na taj način, pored očuvanja kulturnog nasleđa, festival se takođe odnosi društveno odgovorno a želja nam je, da s obzirom na činjenicu da na svojim fakultetima Rusi imaju balalajku, Grci buzuki, Italijani mandolinu, kod nas na muzičkoj akademiji pokrenemo smer tamburice.
Sa svoje strane, rektor Vesković naglasio je da je za Novosadski univerzitet značajno da bude deo projekta jer studenti, zapravo, kako je potvrdio, moraju da budu istraživački orijentisani među najboljima u regionu, i jednako tako, socijalno odgovorni.
 - To podrazumeva da budemo svesni podneblja i okruženja a Tamburica fest je manifestacija upravo u skladu s tim. Univerzitet nudi kreativna i produktivna znanja s namerom da studenti preuzmu odgovornost. Boravak na festivalu na kojem se predočavaju istorijske vrednosti i deo kulturnog nasleđa, svakako će biti prilika da u prijatnoj atmosferi provedu vreme potrebno za druženje - istakao je rektor Vesković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Tamburica fest