Marijana Mateus: Iskrena sam i fatalna

Marijana Mateus: Iskrena sam i fatalna

Autor: | 13/06/2012

0

I dok svi insistiraju na njenim lapsusima i brzopletim izjavama, mi smo želeli da čujemo kako ona zaista razmišlja. Samo za portal Nadlanu, Marijana Mateus otkriva svoje stavove, pogled na muško – ženske odnose i recept kako se dobro udati.
Važite za interesantnu ženu, dinamičnu, prepoznatljivog stila. Vaš život deluje drugačije. Kako funkcionišete i šta vas pokreće?
- Još davno sam shvatila da je život zaista kratak. Kada sam se prvi put razvela sa nepunih 28 godina, to je bila i hrabrost i ludost. Tada sam shvatila da moram da idem napred i da se borim. Gledajući svoje roditelje koji su već ostarili i nemaju taj entuzijazam koji su imali pre 20 – 30 godina, shvatila sam da će i mene to dočekati vrlo brzo i baš zbog toga sam odlučila da život živim punom brzinom jer, kao što sam napisala u svojoj knizi: “život nije ni jedan sat, ni minut, već jedan sekund".
Mladi ste se udali , rodili troje dece i uspeli da izgradite imidž zavodnice. U čemu je tajna fatalnosti jedne žene?
- Mislim da tajna ne postoji. Ja imam tu neku urođenu harizmu koju sam uspela da izgradim i sačuvam. Nisam nikada dozvolila da me nešto izbaci iz koloseka. Sve životne situacije vodile su me napred i učile da budem svoja. Mislim da je fatalna žena spoj lepote, elegancije, harizme, emocije i nekog velikog entuzijazma. Mnoge žene greše kada neke stvari rade zbog nekoga ili nečega. Uvek sam sve radila isključivo radi sebe i baš zbog toga nisam dozvolila da me nijedan muškarac, nijedna drugarica, pa čak ni deca ili roditelji odvedu od ličnosti koja se zove Marijana, pa sam i dan danas ostala interesantna i fatalna. To je suština i moj savet – slušajte svoju intuiciju, budite ono što jeste i ne dozvolite da vas drugi menjaju.
Da li ovdašnji uspešni muškarci pored sebe očekuju takođe uspešnu damu ili im je potrebna žena koja će ih pratiti iz senke?
- Moram da razočaram sve mlade i uspešne žene, ali mislim da većini ovdašnjih uspešnih muškaraca smeta uspešna žena. Verovatno se zbog toga odlučuju za neke tihe i pasivne, nad kojim mogu da budu superiorni. “Biti majka” su milijarde žena, to je divna i lepa obaveza ali nije važno samo biti majka, morate se ostvariti kao ličnost. Upoznavajući muškarce kroz svojih 40 godina, shvatila sam da malo muškaraca želi uspešnu i prodornu ženu. Ne znam zašto, taj fenomen nisam uspela da razotkrijem. Ipak, postoji mali procenat muškaraca koji pored sebe želi uspešnu ženu, i srećom, takvi su uvek bili uz mene.
Javnost vas je upoznala preko prvog, a potom i drugog braka. Tek kasnije se ispostavilo da imate drugih kvaliteta i veština osim sposobnosti za dobru udaju?
- Ljudi ne žele da vam priznaju da, ako vi imate uz sebe nekoga uspešnog, podrazumeva se da ste i vi uspešni. Generalno, danas je teško naći nekoga ko će stati iza vas i verovati u to što radite, ali ja trčim svoju trku, ne osvrćem se levo ni desno, ne dozvoljavam nikome da mi doda vodu. Put nije lak, a cilj je samo jedan – biti ono što jesi i doći do svog uspeha koji ja smatram da još nisam postigla.

Ostatak intervuja možete pročitati OVDE.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin