Marija Lazić: Srbija nema džet-set

Marija Lazić: Srbija nema džet-set

Autor: | 15/06/2012

0

Poznate ličnosti koje razgovaraju na različite teme i gledaoci koji postavljaju pitanja preko „Fejsbuka“ i „Tvitera“ – koncept su emisije „Tačno u podne“, koja je na programu Pinka već četiri meseca. Mada se, suprotno nazivu, „Tačno u podne“ ponekad emituje u 14 časova, dileme nema kad je reč o voditeljkama – kroz svet srpskog šou-biznisa gledaoce vodi novo Pinkovo lice Marija Lazić.
- Cilj nam je da zadržimo fenomenalne rejtinge i da uvek imamo najaktuelnije goste. Forma emisije nije do sada viđena na našim prostorima, i izuzetno je zahtevna, ali zahvaljujući fantastičnoj ekipi, sa nestrpljenjem i entuzijazmom spremamo emisiju.
Koje su mane, a koje prednosti kad radite emisiju uživo?
- Kada su me čelnici Pinka pozvali sa konstatacijom da sam idealna za ovu formu, bila sam zatečena i skeptična. U početku mi je bilo veoma teško da držim sve konce u rukama, jer istovremeno moram da slušam sagovornika, razmišljam o svom sledećem pitanju, a ujedno da „surfujem“ po internetu i izdvajam zanimljiva pitanja sa „Fejsbuka“, „Tvitera“ i „Skajpa“. Međutim, sada mi to pokreće adrenalin i nemam ni najmanju tremu.”
Šta vam je donela televizija – više popularnosti, stresa, obaveza…?
- Ama baš ništa se nije promenilo. Nije mi ovo prvi susret sa televizijom. Dve godine sam radila na DM Sat, a svojevremeno i na BK TV, tako da ne padam u trans od sreće što sam svakog dana na televiziji. Mnogo mi je bitnije da dovedem dobre goste i da mi emisija bude dobra, nego to što se slikam. Takođe, možda sam medijski eksponirana, ali ja sam prevashodno diplomirani novinar i sebe samo tako doživljavam, a nipošto kao javnu ličnost.
Imate li „crnu listu“ gostiju?
- Crne liste nemam ni u privatnom životu, koristim samo opciju – obriši! Šalim se malo. S obzirom na to da sam diplomirani novinar, koji već punih deset godina uspešno pliva u estradnim vodama, ali namerava da tu i ostane, uvek sam u dosadašnjoj karijeri izuzetno vodila računa o novinarskoj etici. Podrazumeva se da bude sukoba i nesuglasica sa javnim ličnostima, ali nikada im se nisam svetila kroz loše tekstove koje bih napisala o njima, niti demonstrirala na njima silu koju, činjenica, mi novinari uvek imamo u rukama. Dostojanstveno ignorisanje je najveća kazna. Međutim, ukoliko bi moji gledaoci poželeli javnu ličnost u emisiji „Tačno u podne“ sa kojom nisam privatno dobra, uvek bih im ispunila tu želju i mogu da garantujem da baš niko ne bi primetio da zapravo postoji neki problem.
Ko, po vama, čini srpski džet-set?
- Srbija je presiromašno tržište da bi imala džet-set. Nismo mi još na tom nivou, ali zato ne oskudevamo u lažnim pripadnicima tog nazovi visokog društva.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin