Marina Abramović - rok zvezda sveta umetnosti

Marina Abramović - rok zvezda sveta umetnosti

Autor: | 19/06/2012

0

Pogled koji je upućivala posetiocima izložbe "Marina Abramović - umetnica je prisutna" u galeriji Moma u Njujorku, sada je dobio novu dimenziju.
- Umetnica koja je postala kulturni fenomen kada je tiho gledala u posetioce njujorške izložbe pre dve godine, sada je dozvolila drugima da je posmatraju kao subjekt istraživanja.
Ovim rečima portal Yahoo! piše o filmu koji je nakon premijere na Sandens festivalu stigao na platna bioskopa Amerike – film “Marina Abramović – umetnica je prisutna”.
Film je nazvan po Marininoj izložbi iz 2010. godine u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, koju su posetili i Metju Ejkers i Džef Dupre, reditelj i producent dokumentarca, a koja je šokirala i oduševila sve one koji su je posetili.
Ejkers i Dupre su godinu dana pratili umetnicu iz Beograda koja živi u Njujorku kako bi "pribavili materijal za film", a dobili su ga iz same njene izložbe…
- Ta izložba mi je promenila život i definisala moju misiju u životu, a to je da naučim ljude da sami dođu do sebe - rekla je Marina agenciji "Rojters".
- Oduvek sam znala da svako od nas ima svoju svrhu, zato sam se odrekla svega – nisam udata, nemam nikoga, nemam dece, nemam porodicu…samo brata koji živi u Beogradu.
Publika će u filmu biti u prilici da vidi drugačiju Marinu, njen smisao za humor, ali i da je ostale kolege doživljavaju kao rok zvezdu umetnosti.

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin