Oproštajni prijem nemačkog ambasadora Volframa Masa

Oproštajni prijem nemačkog ambasadora Volframa Masa

Autor: | 30/06/2012

0

Nemački ambasador Volfram Mas organizovao je oproštajni prijem u Beogradu, uz prisustvo visokih funkcionera Srbije, predstavnika državnih institucija i diplomatskog kora. Mas je istakao da je tokom petogodišnjeg boravka u Beogradu postavio za cilj da Srbiju približi Evropskoj uniji.

- U ovoj nameri, ima velikog napretka - rekao je Mas i dodao:
- Taj posao nije završen i očekujemo ga u godinama koje slede. Ambasadori moraju da budu ’oči i uši’ vlada svojih zemalja.
Nemački ambasador naglasio je i da su spone između Srbije i Nemačke vrlo jake.
- Pomaže ukoliko uz sebe imate i podršku supruge – ja sam imao sreću da, pored supruge, uz mene bude i kćerka koja je često boravila u Beogradu iako studira u inostranstvu. To je još jedan dokaz, koliko mi je Beograd postao drag - rekao je Mas, osvrnuvši se i na porast nemačkih investicija.

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić pozitivno je okarakterisao rad nemačkog ambasadora Volfram Masa, naglašavajući da je učinio veliki korak ka približavanju Srbije EU.

Prijemu povodom oproštaja ambasadora Volfram Masa prisustvovali su zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, šef beogradskog tima u razgovorima s Prištinom Borislav Stefanović, lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, lider demokrata Boris Tadić, ambasadori Rusije i Amerike, Aleksandar Konuzin i Meri Vorlik, Ružica Đinđić, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, princezom Katarinom, lider LDP Čedomir Jovanović i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Tekst: Nataša Odalović
Foto: Dragan Gajić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin