Anđelini Džoli uručeno priznanje "Počasna građanka Sarajeva"

Anđelini Džoli uručeno priznanje "Počasna građanka Sarajeva"

Autor: | 08/07/2012

0

Holivudska glumica i rediteljka Anđelina Džoli je sa decom doputovala u Sarajevo kako bi predavanjem otvorila 6. Talent Campus i primila priznanje “Počasna građanka Sarajeva”. Iako su se mnogi nadali da će doći na Sarajevski filmski festival, ipak se nije pojavila na crvenom tepihu.
Po dolasku u Sarajevo, Anđelina, nakon što je decu ostavila sa dadiljom u hotelu, došla je u bioskop Meeting Point gde je otvorila 6. Talent Campus namijenjen mladim talentima.
Predavanju je prisustvovalo stotinak mladih talenata, redatelja, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kritičara iz 13 zemalja.
- Sarajevo Film Festival jako je značajan događaj koji skreće pažnju svetske javnosti na umetnost, muziku i ogroman talent čitavog regiona. Festival takođe podseća i na ogroman isceliteljski potencijal koju imaju umetnost i film. Svaki je put veliko zadovoljstvo doći ovde – rekla jeDžolijeva.
Učesnicima je govorila i o svom glumačkom putu, humanitarnom radu i angažmanu, a naglasila je i kako je kroz posete siromašnim zemljama naučila puno o životu.
- Bila sam jako mlada kada sam postala uspešna, ali nisam bila potpuno zadovoljna. Zato sam htela da posetim različita mesta na zemlji i iskusim druge kulture. Nakon toga sam postala mnogo zahvalnija – rekla je.
Glumica je na predavanju pohvalila glumce iz čitave regije:
- Postoji nešto tako jedinstveno u ovom regionu i u ljudima. Oni su drugačiji i donose tako jedinstven doprinos svetu i umetnosti. To svetu treba i mislim da mu se ne trebate prilagođavati – zaključila je.
Ovom prilikom uručeno joj je i posebno priznaje “Počasna građanka Sarajeva”.
- Vreme koje sam provela u Bosni, kao i ljudi koje sam tu upoznala, zauvek su me promenili. Ne mogu vam opisati koliko mi znači to što sam proglašena za počasnog građanina Sarajeva, grada koji mi je tako priratao srcu – rekla je prilikom preuzimanja priznanja.
Anđelina se nije pojavila na crvenom tepihu Sarajevskog festivala, ali nije poznato koliko će još boraviti sa decom u Bosni.

Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin