Džud Lou u novoj ekranizaciji Ane Karenjine

Džud Lou u novoj ekranizaciji Ane Karenjine

Autor: | 08/07/2012

0

Moj Aleksej Aleksandrovič će vas zaprepastiti. On je dubok i strastven lik- poručio je nedavno u razgovoru za „Republiku“ novi Karenjin - popularni glumac Džud Lou.
Velika zvezda koja u decembru puni četrdeset godina kaže da više ne oseća isti onaj mladalački idealizam i optimizam kao nekada i najavljuje povratak pozorišnim daskama, ali i početak režiserske karijere.
U novoj filmskoj verziji „Ane Karenjine“, u režiji Džoa Rajta, čija će premijera u američkim bioskopima biti u septembru, Džud Lou ne igra ulogu mladog ljubavnika, grofa Vronskog, već tumači lik Alekseja Aleksandroviča, prevarenog Aninog supruga. Za tu ulogu odlučio je da izgleda „stariji i ružniji“.
- Do sada su ga svi predstavljali kao hladnu, odbojnu i ozbiljnu osobu - kaže Lou i napominje da Karenjin poseduje brojne uzvišene osobine, lojalnost, sposobnost da oprosti i razume... Najveći izazov za njega je, ipak, bio da ga predstavi i kao strastvenu osobu.
U ovoj impresionističkoj i stilizovanoj verziji romana, Lou kaže da likovi govore kroz ples, zahvaljujući trudu belgijskog koreografa Sidi Larbi Šerkauja.

- To je pošten prikaz jedne ljubavne afere i osoba koje su u nju umešane, detaljan opis onoga što svi mi, kao ljudi, činimo kada smo suočeni sa ljubavlju. Kako ulazimo u neku ljubavnu vezu, kako iz nje izlazimo...
Popularni engleski glumac kaže da se i ne seća kada je odlučio da postane glumac. Roditelji su ga stalno vodili u pozorište i izlazak na pozorišnu scenu je bio nešto sasvim prirodno. Teatar je, otkriva, i danas njegova velika ljubav.
Na pitanje koga najviše ceni od glumaca, Džud Lou kaže da je Pol Njumen bio za njega najzabavnija i najtoplija osoba koju je upoznao, i istinska ikona filma.
- Divim se i dugovečnosti glumačke karijere Majkla Kejna i njegovoj sposobnosti da izabere pravu ulogu.
Novi Karenjin želi da se oproba i u producentskim vodama. Zato što voli da čita i da traži priče koje se mogu preneti na filmsko platno, planira da 2015. režira svoj prvi film. Otkrio nam je da je to priča o ljubavi, religiji, i o veri...
Holivudska premijera filma „Ana Karenjina“ u režiji Džoa Rajta, planirana je za novembar. U velikoj ekipi, pored Džuda Loua igraju i zvezde Kira Najtli u ulozi tragične junakinje, kao i Aron Džonson kao njen ljubavnik Vronski.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin