Roksanda Ilinčić: Kćerka daje poslednji sud o mojim kreacijama

Roksanda Ilinčić: Kćerka daje poslednji sud o mojim kreacijama

Autor: | 25/07/2012

0

Haljine i drugi odevni komadi dizajnerke Roksande Ilinčić već su pokorili modni svet, a poznata kreatorka sada osvaja i tržište kupaćih kostima na Nedelji mode u Majamiju.
Nedavno je završila i kolekciju za narednu sezonu, a mišljenje o kolekciji koju je napravila za najmlađe uvek traži od svoje kćerke Jefimije
- Za mene je veoma važno da ona i druga deca modeli probaju odeću pre finalne verzije. Deca su najbolji kritičari, ako im se nešto sviđa i ne žele to da skinu sa sebe, onda je to dobar znak - ispričala je Roksanda u intervjuu za magazin „Vog“.
Kolekcija za decu „Blossom“ pružila joj je slobodu da bude još kreativnija.
- Postoji nekoliko stvari koje morate imati na umu a koje su veoma važne, kao što je kvalitet materijala, adekvatan finiš i kroj, ali to samo znači da dodatno morate da obratite pažnju na detalje, što bi i inače trebalo da bude krucijalno. Kod dečje odeće postoji mnogo veća kreativna sloboda i taj posao je veoma zabavan - objasnila je kreatorka.
Iako se na listi njenih klijenata nalaze mnoge holivudske zvezde poput Gvinet Paltrou, te britanske princeze Kejt i supruge američkog predsednika Mišel Obame, Lejdi Gage i Samante Kameron, Roksanda je našla vremena da se priključi i jednoj humanitarnoj akciji. Zajedno sa grupom mladih britanskih dizajnera i trgovinskim lancem „Matches“ osmislila je kolekciju majica od čije prodaje se sredstva uplaćuju u humanitarni fond za najsiromašnije stanovnike Londona.
Kolekciju kupaćih kostima predstavila je u Majamiju na Nedelji mode, a kao inspiracija poslužile su joj fotografije iz zlatnog doba Holivuda.
- Zamišljala sam te fotografije zvezda kako šetaju oko bazena u starom Holivudu, ne plivaju, ali piju martini - kazala je Roksanda.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još