Sastojci za 4 osobe:
- dva-tri kg pastrmke
- šargarepa-dve
- peršun po želji
- sok od dva limuna
- 150 ml belog vina
- 10-15 češnjeva belog luka
- suvi biljni začin
- so
- biber
- ulje
- voda
Ribu očistite, operite i osušite. Potom je temeljno posolite sa svih strana i ostavite da odstoji preko noći. U pleh sipajte ulje i vodu i stavite pastrmku. Ribu je potrebno zaseći na više mesta i politi limunovim sokom.
Sitno iseckajte šargarepu, peršun i beli luk i sve pomešajte. Filom punite pastrmku, red fila, zatim ulje, vegetu, limunov sok. Punite dok ima fila, a potom zatvorite ribu.
U svaki zasek stavite vegetu i češanj belog luka, pa ribu polijte vinom. Ribu prekrijte folijom, pazeći da se ne zalepi za foliju, staviti u rernu i pecite je sat i po na temperaturi od 250 stepeni. Na kraju skinite foliju sa ribe i pecite još pola sata da porumeni.
Pročitajte još
Bojana Janković bila je udata za popularnog muzičara: Moj bivši muž i najveći oslonac u životu...
Suprug Bojane Janković bio je poznati muzičar
19/04/2024
Saznajte višePreminula Bojana Janković: Beživotno telo voditeljke pronađeno u stanu u Beogradu
Preminula Bojana Janković
19/04/2024
Saznajte višePrinova u porodici Đoković: Stefan i Tara skaču od sreće, stiže društvo za igru
Novak i Jelena Đoković usrećili Stefana i Taru
19/04/2024
Saznajte višeAnastasijina svekrva isterala svoje: Porodica Gudelj ima stroga pravila, a ovo je najvažnije
Svekrva Anastasije Gudelj ima stroga pravila
19/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)