Hrskavi, pikantni zalogaji odlični su za popodnevno druženje
Sastojci za 4 osobe:
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- dva čena ili više sitno iseckanog belog luka
- 150 grama na kockice iseckane mesnate slanine ili šunke
- manji crni luk sitno iseckan
- 100 grama šampinjona iseckanih na četvrtine (najbolje je da budu sitni)
- 80 grama "bebi" paradajza isečenog napola
- kašičica-dve sušenog sitno iseckanog paradajza (nije obavezno)
- parmezan ili rendana mocarela
- so
- bosiljak
- origano
- mleveni biber (po želji)
Priprema:
Propržiti sitno iseckanu slaninu na dve-tri kašike maslinovog ulja, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije lepu boju, dodati crni i beli luk pa sačekati da omekša. Dodati pečurke i pustiti da omekšaju, potom prstohvat začina, a zatim i „bebi“ i sušeni paradajz. Začiniti solju i biberom.
Parčiće hleba staviti u tost (ili u rernu na 180 stepeni) nekoliko minuta, da uhvate koricu, izvaditi pa utrljati napola presečen beli luk i u tankom sloju preliti maslinovim uljem. Zatim pripremljen fil sipati na parčiće hleba, ređati u pleh, posuti parmezanom ili mocarelom. Potom staviti u rernu na 180 stepeni dok sir ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike osam minuta. Može se služiti uz zelenu salatu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike pola sata.
Pročitajte još
Pevač sa inženjerskom diplomom, Mirza Selimović završio je težak državni fakultet
Mirza Selimović ima diplomu Građevinskog fakulteta
20/12/2025
Saznajte višeUdala se Žizel Bundšen, intimno venčanje u porodičnom domu
Udala se Žizel Bundšen za dugogodišnjeg partnera
20/12/2025
Saznajte višeStrahinja Uhrin punoletan! Sanja Marinković objavila porodičnu fotografiju: Nas troje
Strahinja Uhrin proslavio punolestvo
20/12/2025
Saznajte višeSergej i Kristina Ćetković ovako slave krsnu slavu, niko ne sedi za stolom
Sergej i Kristina Ćetković slave Svetog Nikolu
20/12/2025
Saznajte višeŽeljko Joksimović oduševio! Premijera večeras u 20:12h
Željko Joksimović snimio duet sa Sašom Matićem
20/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)