Hrskavi, pikantni zalogaji odlični su za popodnevno druženje
Sastojci za 4 osobe:
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- dva čena ili više sitno iseckanog belog luka
- 150 grama na kockice iseckane mesnate slanine ili šunke
- manji crni luk sitno iseckan
- 100 grama šampinjona iseckanih na četvrtine (najbolje je da budu sitni)
- 80 grama "bebi" paradajza isečenog napola
- kašičica-dve sušenog sitno iseckanog paradajza (nije obavezno)
- parmezan ili rendana mocarela
- so
- bosiljak
- origano
- mleveni biber (po želji)
Priprema:
Propržiti sitno iseckanu slaninu na dve-tri kašike maslinovog ulja, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije lepu boju, dodati crni i beli luk pa sačekati da omekša. Dodati pečurke i pustiti da omekšaju, potom prstohvat začina, a zatim i „bebi“ i sušeni paradajz. Začiniti solju i biberom.
Parčiće hleba staviti u tost (ili u rernu na 180 stepeni) nekoliko minuta, da uhvate koricu, izvaditi pa utrljati napola presečen beli luk i u tankom sloju preliti maslinovim uljem. Zatim pripremljen fil sipati na parčiće hleba, ređati u pleh, posuti parmezanom ili mocarelom. Potom staviti u rernu na 180 stepeni dok sir ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike osam minuta. Može se služiti uz zelenu salatu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike pola sata.
Pročitajte još
Evo kolika je penzija Cece Bojković: Da li je moguće da je tolika cifra u pitanju?
Penzija Cece Bojković je za rubriku verovali ili ne
24/04/2024
Saznajte višeOgnjen doneo odluku nakon Bojanine smrti: Ne miri se sa gubitkom majke svoje dece, tužnije ne može
Oproštajna poruka Ognjena Jankovića
24/04/2024
Saznajte višeOsvanuo dan koji je sve promenio: 24. april Jelena Karleuša pamtiće dok je živa
Jelena Karleuša pamtiće dok je živa 24. april
24/04/2024
Saznajte višeGimnazijalac Prle voleo najlepše devojke: Ovako je patrijarh Porfirije izgledao u mladosti FOTO
Patrijarh Porfirije, koji se poslednje tri godine nalazi na čelu Srpske pravoslavne crkve, rođen je pre 62 godine u Bečeju kao Prvoslav Perić
24/04/2024
Saznajte višeJelena Karleuša je osoba bez dlake na jeziku, to je opšte poznato, a zna se i kakvo mišljenje ima o pevanju na svadbama
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)