Ukusno posluženje dok ne stigne glavno jelo
Sastojci za 4 osobe:
- veći plavi patlidžan
- dva jajeta
- brašno po potrebi
- so
- maslinovo ulje
Fil:
- 150-200 g sira
- žumance
- desetak maslina
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći na krugove, posoliti ga i pustiti nekoliko minuta da pusti gorčinu. Svaki kolut uvaljati u brašno i jaja, pa ispržiti na ulju. Jaja posoliti.
Sud u kome će se peći patlidžani nauljiti. Staviti kolut pohovanog patlidžana, preko njega kašiku fila od žumanca i sira, prekriti ga drugim kolutom i opet staviti kašiku fila. Preko svakog ovakvog komada staviti po jednu maslinu.
Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Pročitajte još
Vesna Zmijanac primljena u Urgentni centar
Vesna Zmijanac primljena u Urgentni centar, nakon što su primećene promene na EKG-u
05/12/2025
Saznajte višeSestre Gobović objavile singl „Olivera“, uvod u album „Trag večnosti“
Sestre Gobović predstavile su numeru „Olivera“, objavljenu pod okriljem PGP RTS, kroz koju ispisuju poetsku i muzičku posvetu istorijskoj junakinji, najavljujući album „Trag večnosti“
05/12/2025
Saznajte višeUdala se Kim Katral (69), mladoženja mlađi 14 godina
Udala se Kim Katral za 14 godina mlađeg inženjera
05/12/2025
Saznajte višeBogdan Diklić presekao, rastanak je bio neminovan
Bogdan Diklić napustio KK Partizan
05/12/2025
Saznajte višeKnez na koncertu okupio pola Beograda, u prvom redu supruga Tatjana i ćerke
Nenad Knežević Knez održao solistički koncert u Sava centru
04/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)