Marina Rajević-Savić i Dušan Savić: Tri decenije ljubavi

Marina Rajević-Savić i Dušan Savić: Tri decenije ljubavi

Autor: | 25/08/2012

0

Autorka kultne emisije i istoimene knjige „Dok anđeli spavaju“ Marina Rajević-Savić i nekadašnji fudbalski as Dušan Savić proslavili su tri decenije braka i zajedničkog života. U društvu svojih sinova Uroša i Vujadina, snaha Tijane Savić i Mirke Vasiljević, unuka Andreja i ostalih članova porodice, najbližih prijatelja i kumova uspešni supružnici obeležili su ovaj značajan datum, evocirajući uspomene na važne događaje kroz koje su zajedno prolazili. Sa osmehom na licu, srećni što su njihovi sinovi nedavno i sami zasnovali svoje porodice, slavili su u restoranu „Milošev konak“ u kome su pre trideset godina izgovorili i sudbonosno "da".
- Venčali smo se 20. juna 1982. godine. Svečani ručak bio je u restoranu “Milošev konak”. Odlučili smo da na istom mestu proslavimo trideset godina braka, sa našom decom, mojim roditeljima, našom braćom, rodbinom i kumovima. Osećali smo veliku radost što smo se okupili, što je u protekloj godini bilo mnogo lepih dešavanja u našoj porodici: Vujadinova i Mirkina veridba, Uroševa i Tijanina svadba, rođenje našeg prvog unuka Andreja. Tog dana u Dušanovim i mojim mislima bili su prisutni i oni kojih više nema, njegovi dobri i lepi roditelji Olga i Branko, koje smo neizmerno voleli, naše bake, dede, neki naši rođaci i prijatelji. Za dugačkim stolom restorana zatrpanog cvećem, uz svetlost sveća, nas tridesetak razgovarali smo do dugo u noć - počinje priču Marina.
- Sećanja na našu svadbu potisnuli su razni drugi događaji potekli iz nje. Razgovaralo se o detinjstvu, odrastanju, nasleđu, o raznim vragolijama, Uroševim, Vujadinovim, Tijaninim, Mirkinim. Te večeri pažnja svih prisutnih bila je usmerena na novog člana naše porodice, unuka Andreju. Taj mio, plavooki dečak ispunio je srca njegovih najbližih i to popodne i veče učinio nezaboravnim. Bili smo ispunjeni ljubavlju, zadovoljni, veseli, jedni drugima posvećeni. Želje se nisu izgovarale, ali su isijavale iz zagrljaja, pogleda, pozdrava.
Srećna što su i njeni sinovi već zasnovali svoje porodice, Marina veruje da će im ona i njen suprug dati dobar primer kako bi trebalo negovati uspešnu bračnu zajednicu, dok im savete retko daje.
Uspešna novinarka i spisateljica nedavno je završila četvrti nastavak knjige „Dok anđeli spavaju“.
- Odrastanje, sazrevanje, roditeljstvo oduvek su bile tema mojih emisija. Ali i čovek, njegova uverenja, stradanja, iskušenja, borba, pobede, svetla i tamna strana života, mogućnost izbora. Četvrta knjiga je nastavak priče o našim ljudima, neobičnim, hrabrim, onima koji su razvijali svoje darove, nadali se, verovali u sebe i iz raznih neprilika izlazili kao pobednici - kaže Marina koja će i u ovoj knjizi objaviti intervjue sa petnaest sagovornika iz svoje kultne emisije.
Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin