Bane Popović i Sanja Jovićević više ne kriju ljubav

Bane Popović i Sanja Jovićević više ne kriju ljubav

Autor: | 26/08/2012

0

Dvadeset i šesti „Montenegro film festival“ okupio je mnogobrojne autore i ljubitelje sedme umetnosti u Herceg Novom. U svečanoj atmosferi, tokom sedam dana, koliko traje Festival, filmski sladokusci imali su priliku da pogledaju više od devedeset filmova kako domaćih tako i inostranih. Osim glavnog programa i filmova koji su prikazivani na Kanli kuli, projekcije i dokumentarni filmovi održavale su se na trgu Belavista, revijalni na Forte Mare, kao i studentski kod Amfiteatra Hercegnovskog pozorišta.
U okviru glavnog programa Festivala prikazano je dvanaest filmova na Kanli kuli, a na istom mestu poslednje večeri ove smotre najboljima su dodeljene i nagrade. „Gran pri“ Festivala pripao je ostvarenju „Iza brda“ Kristijana Munđijua, „Zlatna mimoza“ filmu „Djeci“ Aide Begić, a glumica Marija Pikić dobila je priznanje za najbolju žensku ulogu upravo u tom filmu. U konkurenciji dokumentaraca "Gran pri" dodeljen je holandskom rediteljskom tandemu Vilemi Timenrskoj i Ilji Kok za film „Drugi“.
Veliku pažnju publike i žirija privukao je i film „As pik“, crnogorskog reditelja Draška Đurovića koji je, prema autorovim rečima, mešavina filmova po romanima Voltera Skota i američkih filmova B produkcije iz sedamdesetih godina. Radnja njegovog ostvarenja smeštena je u devedesete.
Glavne role u „As piku“ pripale su holivudskoj zvezdi Majklu Medsenu i crnogorskom umetniku Branimiru Popoviću. On je na Festivalu dobio priznanje za najbolju mušku ulogu koju ravnopravno deli sa bosanskim kolegom Emirom Hazihafisbegovićem, nagrađenim za glavnu rolu u filmu „Smrt čoveka na Balkanu“.
Osim što je skrenuo pažnju na sebe značajnim priznanjem koje mu je dodeljeno, glumac Branimir Popović zaintrigirao je prisutne i pojavljivanjem sa svojom emotivnom partnerkom, dvadeset godina mlađom koleginicom Sanjom Jovičević koja u seriji „Budva na pjenu od mora“ igra Bojanu Bačić. Ovaj par uživa u romansi već godinu dana, ali se do sada nisu zajedno pojavljivali na javnim mestima. Iako su došli ne držeći se za ruke, izgleda da poznati par više ne krije svoju ljubav. Pošto su emocije između njih sve čvršće nedavno su počeli i zajednički život na Cetinju, a publika će i Baneta i Sanju od jeseni ponovo gledati u nastavku serije „Budva na pjenu od mora“.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin