Novak Đoković oduševljen Nikom Vujičićem: Čast mi je što sam ga upoznao

Novak Đoković oduševljen Nikom Vujičićem: Čast mi je što sam ga upoznao

Autor: | 05/09/2012

0

Proslavljeni teniser Novak Đoković otkrio je još jednu od tajni svog uspeha - on godinama sa divljenjem prati inspirativan rad Nika Vujičića, čuvenog govornika srpskog porekla, rođenog bez udova, koji će 21. i 22. septembra održati predavanja u Beogradu i Novom Sadu.
Novak Đoković i Nik Vujičić sreli su se u Majamiju, gde je i snimljen ovaj video. Novak kaže da godinama prati delo planetarno poznatog govornika Nika Vujičića, čije su reči imale veliki uticaj na njegov život i karijeru.
- Ja vas molim, kao veliki poštovalac Nika i njegovog života i svega što on radi, da dođete na njegove govore, da ga podržite, i da poslušate njegovu ličnu priču, jer može da vam pomogne, da vam da mnogo motivacije i da vam pomogne u vašim životima - poručuje Đoković.
Vujičić se, govoreći na srpskom jeziku, zahvaljuje Đokoviću na svemu što radi za Srbiju. Zatim, uz osmeh i opasku da "njegov srpski nije uopšte dobar", nastavlja na engleskom.
- Kad sam čuo da je Novak gledao moje video snimke... Samo želim da kažem da je privilegija što sam te upoznao i želim ti sve najbolje - kaže Vujičić.
Đoković je pozvao građane da "obavezno dođu" u Sava Centar, 21. septembra, kada će Nik imati predavanje u Beogradu. Ovaj snimak će Novak i Nik podeliti na Tviteru i na taj način pozvati što više ljudi da posete jedno od predavanja.
Nik Vujičić u Beograd stiže 21. septembra, kad će organizovati i predavanje kao gost princeze Katarine Karađorđević. Posle toga će na Filozofskom fakultetu u Beogradu držati govor ispred hiljadu studenata.
Vujičić će nastupiti u Beogradu 21. septembra, u centru „Sava“, a u Novom Sadu dan kasnije. Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici centra „Sava” i knjižarama "Vulkan" u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

Ko je Nik Vujičić?

- Nik Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, u Australiji.
- Rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia, odnosno bez udova. Ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata predmetima. Uz pomoć stopala može i da kuca, piše olovkom, kao i da drži predmete između prstiju.
- Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine.
- O njemu su pisali najveći svetski mediji kao što su BBC i CNN.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti