Lepa Brena: Ne odustajem od pevanja

Lepa Brena: Ne odustajem od pevanja

Autor: | 25/09/2012

0

Slavna pevačica Lepa Brena dobila je trombozu 2004. godine. Tada joj je na nastupu poplavela ruka i počela da trne zbog začepljene glavne vene subklavije. Ovog leta bolest se vratila u obliku tromboze potključne vene.
- Prvu trombozu sam pregurala 2004. godine, ali sam nakon toga nastavila sa velikim radom i iscrpljujućim tempom života. To što se bolest ovog leta ponovila, predstavlja ozbiljan alarm. Ukoliko se ne sanira na vreme, posledice mogu biti infarkt srca, moždani udar ili embolija pluća - kaže Lepa Brena u iskrenom razgovoru za “Blic”.
Otkazali ste sve koncerte. Priča se da ćete zauvek prestati da pevate?
- Neću prestati da pevam. Samo mi je potrebna pauza i jedan možda malo duži odmor. Živim maltene pod stalnom tenzijom i sve što se dešava na poslu ili u porodici doživljam previše emotivno. Drugo, ta moja spartanska, vojnička disciplina i perfekcionizam deluju destruktivno na mene. Čini mi se da nikada nisam znala da se potpuno odmorim od svojih obaveza. Osnovni problem je što, i kada odem na odmor, previše razmišljam ne samo o tome šta je trebalo da uradim, već šta je trebalo i drugi ljudi da urade. Ta psihička prenapregnutost dovela me je do ponovne tromboze.
Plašite li se?
- Nisam uplašena, ali uhvati me ponekad kriza. Ja sam radoholik i uvek razmišljam šta ću i kako ću dalje da radim. Drugo, tu su i moja deca kojoj treba da se nađem i da ih usmeravam kroz život. Svaki roditelj dobro zna koliko je teško biti i profesionalac na radnom mestu i dobar i privržen roditelj svojoj deci. Sama sam kriva što sebi nisam dala više oduška.
Hoćete li ići u Ameriku da se lečite?
- Sistem lečenja tromboze koji ovde imam isti je kao i u Evropi. Za sada ne smem da putujem avionom. Čekamo da nakon rekanalizacije vene vidimo koliko je ona otvorena. Kada od naših lekara budem dobila dozvolu da letim, ići ću u Ameriku po drugo mišljenje. Od 28. jula, otkad sam nakratko otišla u bolnicu, vodim drugačiji način života. Rano ležem i rano ustajem i prosto je neverovatno koliko mi je to povratilo snagu. Odlično se osećam, osvežila sam se i imam snage. Drugo, izbegavam vesti. Toliko smo od ranog jutra zatrpani lošim informacijama koje će vas, sve da ste najzdraviji na svetu, baciti u bedak, što se kaže. Čovek zaboravi da bez zdravlja nema ni sreće ni rada. A rad je bio suština mog života. Volela sam da radim i uživala sam u svom poslu. Sada sam u prilici da oslušnem organizam, a sve što radim, radim pod strogom lekarskom kontrolom. Tromboza može biti opasna, ali lekari veoma vode računa o svemu. I naši stručnjaci, verujte mi, ni najmanje ne zaostaju za kolegama iz sveta.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti