Biljana Krstić: Žene Balkana pevaju za vas

Biljana Krstić: Žene Balkana pevaju za vas

Autor: | 02/10/2012

0

Pevačica etno-muzike Biljana Krstić upravo je završila rad na muzičkom albumu „Žene Balkana“ (Les femmes des Ballkans), koji je osmislio i realizovao Regionalni savet za jugoistočnu Evropu. Reč je o projektu u koji su uključene istaknute pevačica iz ukupno 14 zemalja u regionu. Pored srpske predstavnice Biljane Krstić, koja peva vranjansku pesmu „Ne goni konja more momiče“, tu su Janka Rupkina, čuvena solistkinja „Misterije bugarskih glasova“, Esma Redžepova kao predstavnik romske muzike sa prostora Balkana, Amira Medunjanin iz Bosne i Hercegovine, Tamara Obrovac iz Hrvatske i mnoge druge pevačice.
- Veliku zaslugu za realizaciju ovog izdanja ima Jelica Minić, zamenik generalnog sekretara Regionalnog saveta za jugoistočnu Evropu - rekla je Biljana Krstić.
- Pozvana sam da predstavim Srbiju, ali i da odaberem još 13 istaknutih umetnica sa balkanskih prostora. Na albumu se nalaze tradicionalne pesme, od onih auteničnih do kompozicija koje su stilizovane i otpevane na moderniji način.
Album „Žene Balkana“ će već 3. oktobra biti predstavljen u Briselu, a cilj ovog muzičkog izdanja je promocija ženskih vokala sa ovih prostora.
Biljana Krstić sa svojim „Bistrik orekstrom“ sprema se za turneju po Indoneziji. Prvi koncert održaće 11. oktobra na džez festivalu u Ambonu, a zatim ih očekuju nastupi na Baliju i u Džakarti. Oni će biti prvi umetnici sa naših prostora koji će posle više od 45 godina imati priliku da se predstave publici u ovoj azijskoj zemlji.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još