Aleksandra Kovač u mjuziklu "Rebeka"

Aleksandra Kovač u mjuziklu "Rebeka"

Autor: | 03/10/2012

0

Aleksandra Kovač, pevačica i kantautorka, uskoro će se publici predstaviti i kao glumica u mjuziklu „Rebeka“, rađenom po istoimenom filmu Alfreda Hičkoka, a premijera se očekuje početkom decembra na sceni Madlenijanuma.
Mjuzikl „Rebeka“ inspirisan je romanom Dafni de Morije, a Alfred Hičkok je 1940. snimio film na osnovu knjige, u kojem su glavne uloge igrali Lorens Olivije i Džoan Fontejn, a koji je doživeo veliku popularnost.
Prošle godine je na Brodveju počela priprema mjuzikla „Rebeka“, a ubrzo je usledila informacija da će se taj produkcijski veoma zahtevan projekat naći i pred domaćim gledalištem.
Pripreme su bile veoma opsežne, a audicije za ansambl, koji će brojiti oko 40 članova, od čega 24 člana hora, održavale su se tokom maja i juna. Kako je način pevanja u ovom mjuziklu pop žanr, ne čudi što je izbor pao upravo na Aleksandru Kovač, kojoj će partner biti već iskusni Ivan Bosiljčić.
Kako nezvanično saznajemo, u preliminarnoj podeli našli su se još i Branislava Podrumac, mlada zvezda u usponu od koje se mnogo očekuje, kao i Nataša Marković. Do kraja nedelje biće poznata i ostala imena iz postave kada svi ugovori budu potpisani.
Režija mjuzikla je poverena Nebojši Bradiću, a dirigentska palica pripala je Đorđu Stankoviću. Muziku i aranžman je pisao Silvester Levai, poznati mađarski filmski i pozorišni kompozitor rođen u Subotici, koji je tokom karijere sarađivao s velikim svetskim zvezdama - od Eltona Džona, preko Majkla Daglasa, Čarlija Šina, do Džordža Lukasa.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin