Novak Đoković spasao pet meč lopti i osvojio Šangaj

Novak Đoković spasao pet meč lopti i osvojio Šangaj

Autor: | 14/10/2012

0


Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Šangaju pošto je u finalu posle višečasovne velike borbe savladao Britanca Endija Mareja sa 5:7, 7:6 (11), 6:4. Novak je i prekinuo potencijalni Endijev niz pobeda u međusobnim duelima, jer je Britanac dobio poslednja dva.
Tri sata i 22 minuta trajao je spektakl u Šangaju, retko viđeno finale, u pojedinim trenucima toliko uzbudljivo da je bilo lakše gasiti TV nego pratiti kako žuta loptica prelazi preko mreže. Pretpostavljalo se da će finale dugo trajati, ali ne i da će prvi set imati sedam brejkova kao i da će Novak spasiti pet meč lopti i zaustaviti u ovom trenutku najboljeg igrača sveta.

Nakon pobede nad Endijem, Novak Đoković je rekao da je uživao na terenu, ali da je i lako mogao da izgubi.
-Čestitam Endiju i njegovom timu, mogao sam tako lako da izgubim, da ostanem samo finalista. Marej je odlično, imao sam sreće u pojedinim trenucima, bilo je jako uzbudljivo. Nažalost, jedan je morao da izgubi. Mi smo na terenu dali sve od sebe, bilo je sjajno, nadam se da je publika uživala - rekao je Novak.
On se naročito zahvalio svom timu.
- Iako sam iscrpljen, uopšte mi nije teško da se zahvaljujem svom timu. Bili ste sjajni - rekao je Novak.

Na kraju zvanične ceremonije po okončanju finala, organizatori su Đokovića zamolili da na kineskom izgovori rečenicu "Šangaj je moj drugi dom", a kako je on to uspešno uradio, publika je po ko zna koji put u nedelju ovacijama pozdravila srpskog tenisera.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti