Madona: Odložen početak suđenja

Madona: Odložen početak suđenja

Autor: | 15/10/2012

0

Sud u Sankt Peterburgu odlučio je da se prvi pretres tužbe pravoslavnih aktivista protiv pop pevačice Madone odloži za 25. oktobar.
Madonini pravni zastupnici nisu se pojavili na preliminarnom pretresu tužbe devet građana Sankt Peterburga, koji od američke pop dive traže kompenzaciju od 333 miliona rubalja (10,6 miliona dolara), jer smatraju da je podrškom homoseksualcima uvredila njihova osećanja.
Grupa aktivista je tražila odštetu za "moralnu štetu" proisteklu iz "otvorene promocije homoseksualnosti" na koncertu koji je američka pevačica 9. avgusta održala u Sankt Peterburgu, prenela je agencija RIA Novosti.
Aktivisti iz građanske grupe Roditeljska kontrola ranije su zatražili od policije da istraži koncert, tvrdeći da su na njemu bila deca uzrasta 12 godina, optužujući Madonu da je prekršila lokalni zakon kojim je zabranjena promocija homoseksualnosti među maloletnicima.
Madona se na koncertu, na kojem je bilo 25.000 ljudi, žalila na "sve veću netoleranciju" u svetu i pozvala na solidarnost sa homoseksualcima. Ona je od svojih obožavalaca zatražila da u znak podrške podignu ruke i pokažu ružičaste narukvice koje su podeljene publici.
Propis o zabrani javne promocije homoseksualnosti, koji je u martu usvojila Skupština Sankt Peterburga, kritikovan je kao sredstvo represije nad seksualnim manjinama, a ruski homoseksualci su uoči koncerta pozvali na bojkot Madoninog koncerta jer pop zvezda nije želela da na njihov zahtev otkaže nastup.
Madona je na koncertu 9. avgusta podržala i rusku pank grupu "Pussy Riot", čije su tri članice uhapšene zbog izvođenja molitve protiv ruskog predsednika Vladimira Putina u moskovskoj crkvi. Dve muzičarke su osuđene na dve godine zatvora, a jedna je oslobođena.

Izvor: Gloria

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti