Dragana i Nebojša Grnčarski: Uzbudljivo modno putovanje u Pečuj

Dragana i Nebojša Grnčarski: Uzbudljivo modno putovanje u Pečuj

Autor: | 17/10/2012

0

U okviru 21. Maybelline Fashion Selectiona u prelepom mađarskom gradu Pečuju održan je Fashion Travel, na kome su se predstavile naša modna kuća “Allegra” i mađarska dizajnerka Ester Bodi.

U fantastičnom ambijentu Žolnaj kulturnog kvarta u Pečuju, modna kuća “Allegra” mađarskoj publici predstavila je poslovno-elegantne haljine i kostime, izrađene od najkvalitetnijih italijanskih materijala, različitih boja i dezena. Odevne kombinacije upotpunjene su kožnim rukavicama, po kojima je Pečuj svetski poznat i koje nose engleska kraljevska porodica, kao i planetarno popularne Lejdi Gaga, Madona

Nakon revije modne kuće “Allegra”, publici se interesantnim performansom predstavila i mađarska dizajnerka Ester Bodi, koja je predstavila svoju kolekciju multifunkcionalnih asesoara, takođe upotpunjenu pečujskim rukavicama.

Uz pomoć Turističke organizacije Pečuja, Turističke organizacije Mađarske i Hungarikum centra, ekipa Fashion Travela uživala je četiri dana u Pečuju, obilazeći brojne kulturne znamenitosti kojima ovaj grad obiluje.

Posebno mesto zauzima kulturni kvart Žolnaj, bivša fabrika keramike čuvene porodice Žolnaj, koja je pretvorena u jedinstvenu celinu koju čine muzeji, galerije, Planetarijum, pozorište, prodavnice i radionice starih zanata, kao i mauzolej porodice Žolnaj.

Modni karavan upoznao se i sa manufakturnom tehnologijom proizvodnje čuvenih pečujskih rukavica, koje su svetski brend, i čija proizvodnja u Pečuju upošljava veliki broj radnika.

Uz posetu starom dvorcu Puhner, koji je danas pretvoren u tematski park i hotel sa prelepim velnes centrom, ekipa Fashion Travela imala je prilike da isproba i vina po kojima je pečujska regija poznata, a od kojih je najpoznatije i najbolje vino vinarije Vylyan.

Pored novinara, manekena i bračnog para Grnčarski, na Fashion Travelu su uživali i Neven Bošković, Milica Milša i Žarko Jokanović, Tamara Bakić, Marko Kon i drugi.

Izvor i foto: Svet.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još