Revija Marije Šabić na promociji Nacionalne komore za modu Srbije

Revija Marije Šabić na promociji Nacionalne komore za modu Srbije

Autor: | 01/11/2012

0

Kreatorka Marija Šabić iz Subotice predstavila je dvadeset novih modela na reviji koja je održana u hotelu "Premier Prezident" u Sremskim Karlovicima, a povodom promocije i početka rada Nacionalne komore za modu Srbije. Ova dizajnerka, koja je 1982. godine osnovala modnu kuću FARA, bavi se visokom modom i kreiranjem elegantnih večernjih haljina i venčanica. Godinama unazad uspešno sarađuje sa kompanijom Miss Yu i za srpske leptoice kreira haljine za prestižna takmičenja Miss World, Miss Universe i Miss Europe. Ona je bila i oficijelni dizajner izbora za Miss Europe 2002. godine, a njena haljina "Roses From The Secret Garden" ušla je u Top 15 najboljih kreacija na svetu na Izboru za mis sveta 2012. godine u Kini, kada je Srbiju predstavljala Bojana Lečić.

- Mislim da je osnivanje Nacionalne komore za modu Srbije zaista velika stvar za našu zemlju koja na pravi način ulazi u evropsku porodicu, ali i dobra šansa za sve telentovane dizajnere. Veoma sam počastvovana što sam dobila priliku da zajedno sa kreatorkom i predsednicom Nacionalne komore za modu Srbije Svetlanom Horvat predstavim svoje nove modele na ovoj manifestaciji, kojoj su prisustvovali predstavnici brojnih evropskih Fashion Week-ova, kao i predsednica Evropskog modnog saveta Nadya Valeva. U pitanju je samo deo kolekcije jesen/zima 2013 koju ću predstaviti krajem godine i u Beogradu – ističe Marija Šabić.

Novoosnovana Nacionalna komora za modu Srbije je zvanični predstavnik naše zemlje u Evropskom modnom savetu na osnovu Rezolucije 79 od 15. marta 2012. Njen osnovni cilj je implementacija programa Evropskog saveta za modu, koji sadrži 129 projekata koji se tiču mode, ali i drugih sfera umetnosti kao što su etno-muzički, pozorišni i filmski festivali. Ideja je da se pomogne svim mladim stručnjacima koji rade u modi, kao i razvoj tekstilne i kožarske industrije u našoj zemlji.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin