Marijana Mateus: Zadovoljna sam i ne planiram ponovo da se udajem

Marijana Mateus: Zadovoljna sam i ne planiram ponovo da se udajem

Autor: | 25/11/2012

0


Popularna srpska kreatorka Marijana Mateus nedavno je najavila svoju novu kolekciju "Allure Baroque", koja će biti predstavljena početkom decembra u Beogradu.
U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, nekadašnja supruga Lotara Mateusa i Miodraga Kostića govorila je o svom odnosu sa bivšim muževima, o tome da li će se ponovo udati i kakvi su joj planovi za budućnost.
Mnogi su iznenađeni time što ste vi u modi?
- Ja sam u modi već punih 26 godina i tim poslom se bavim iz ljubavi. Bila sam manekenka i vodila mnoge modne kuće, pa sam odlučila da pokrenem svoj brend "Marijana Class", koji postoji već četiri godina. Izuzetno sam ponosna na to i mislim da moje vreme vezano za modu i moju kreativnost tek dolazi.
Možete li nešto više da nam kažete o svojoj novoj kolekciji "Allure Baroque"?
- Ja sam tri meseca radila na novoj kolekciji, koja je sveobuhvatna, ima nekih 45 modela i zaista sam srećna što je taj rad završen. Sticajem okolnosti poslednjih sedam dana, odlučila sam da reviju na Nedelji mode u Zagrebu otkažem, ali će kolekcija biti sigurno prikazana u sledećih deset dana u Beogradu. Smatram da sav moj trud, koji je bio višemesečni, treba da se pokaže. Biće to intimna revija, sa maksimalno 75 žena.
Ko su vaši modni uzori i koje se poznate ličnosti, prema vašem mišljenju, bilo domaće, bilo strane, najbolje oblače?
- Izuzetno cenim rad Karla Lagerfelda i Dijane fon Furstenberg, s kojom se najviše poistovećujem. Ona je sa 39 godina počela da se bavi modom, tako da smatram da ni ja nisam zakasnila. Ja sam veliki ljubitelj Grejs Keli i prosto volim njen stil, dizajn i njenu decentnost, a od savremenih ikona izuzetno cenim Kejt Mos, kao i Gvinet Paltrou, koju poštujem i koju sam imala prilike i da upoznam.
Da li ste sarađivali sa našim poznatim ličnostima?
- Sa mnogim. U Srbiji sam radila sa velikim brojem glumica, voditeljki… Moja dugogodišnja prijateljica Snežana Dakić je moj vrlo veran model i izuzetno je cenim i poštujem. Tu su još glumice Milena Vasić i Jelena Jovičević, Milica Milša…Volela bih sve da ih se setim, da nekoga ne zaboravim. Biram sa kim sarađujem.
Gradite svetsku karijeru. Da li vidite sebe kao kreatorku i svoj brend na revijama u Milanu, Parizu, Londonu?
- Sigurno ne bih radila da ne verujem u budućnost i svoj rad, u sve to što ulažem. Meni je trebalo nekoliko godina da sklopim neki mozaik i napravim to što ja želim i kako želim. Sada znam šta hoću, u kom pravcu želim da se razvija moj brend. Tek sledeće godine planiram da izađem u inostranstvo i moja prva destinacija želim da bude London, s obzirom na to da mi tamo žive deca i da sam tamo vrlo često. Imam u Engleskoj i veliki broj prijatelja. Lotar (Mateus) me zove da dođem u Minhen, da nešto napravimo i u Nemačkoj s obzirom na to da i u toj zemlji znam dosta ljudi, jer sam i tamo provela dosta vremena. Nije mi ni Beč stran, živela sam u Austriji. Ono što je ljudima malo poznato, živela sam na različitim destinacijama u toku života, tako sam uspela da napravim izuzetno kvalitetan krug ljudi, s kojima sam nastavila da se družim i oni su tu da meni pomognu.
Kako se slažete sa svojim bivšim muževima Lotarom Mateusom i Miodragom Kostićem? Kakvi su oni po prirodi i ko je od njih veći šarmer?
- Oni su sjajne ličnosti. Koga god sam volela i dan-danas ga volim. Oni su deo mog života, deo moje prošlosti. Ja sam osoba koja ne voli da se svađa sa ljudima, niti da ima bilo kakve neprijatelj oko sebe. Mogu svakoga da pogledam u oči i smatram da je to jedna od najvažnijih stvari danas. Što se tiče Lotara, mi se slažemo izuzetno dobro, pre neki dan smo se čuli, treba da idem u Minhen početkom decembra. Imamo korektan odnos, poštujemo naše ličnosti i porodice. Tu smo jedno za drugo. Isto to važi i za Miodraga (Kostića), s obzirom na to da je otac moje troje dece. To su neraskidive veze.
Pojedini mediji su preneli da je Lotar Mateus zahtevao od vas da promenite prezime pošto ste se razveli?
- Lotar je već to demantovao i rekao da je sve to neistina. On je rekao da mu to imponuje. Lotar je iznenađen odakle tolika količina neistine kada se moja ličnost veže za medije, pogotovo kada je on u pitanju. Ne mogu više da se borim protiv svega toga. Ljudi sebi daju za pravo da mogu da napišu nešto što su oni zamislili ili misle da je to tako. Ali, ja sam skoro odlučila da na sve to stavim tačku. Sve one koji moje ime, moj rad i stvari iz mog privatnog života zloupotrebe biću prinuđena da tužim i da prvenstveno tražim izvinjenje, ali mislim da ta materijalna šteta nije potrebna meni. Smatram da zaslužujem izvinjenje. To me prosto zaboli zato što imam odraslu decu.
Šta ima novo u ljubavnom životu Marijane Mateus? Da li planirate da se ponovo udajete?
- Nemam u planu da se udajem, izuzetno sam zadovoljna. Sve što sam do sada pomislila, doživela, privatno poslovno. Smatram da u životu ništa nije slučajno, da smo mi kovači naše sreće. Samo da ostane onako kako jeste i ja ne bih želela ništa da menjam.
Mediji su se ovog leta raspisali o svadbi vaše ćerke Dajane Kostić i bogataša Damira Ahmetova? Da li se zna kada će biti njihovo venčanje i gde će se ono održati?
- Ja o životu svoje dece ne želim privatno da pričam, s obziromna to da su oni već odrasli. Ja se uvek trudim da im pružim svoju bezuslovnu ljubav. Srećna sam zbog njih.

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti