Jelisaveta Seka Sablić: Dobitnica priznanja "Zlatni ćuran"

Jelisaveta Seka Sablić: Dobitnica priznanja "Zlatni ćuran"

Autor: | 07/12/2012

0

Pozorišna, televizijska i filmska glumica Jelisaveta Seka Sablić dobitnik je najvišeg priznanja 42. Pozorišnog festivala "Dani komedije" u Jagodini "Zlatnog ćurana" za životno delo.
Ovu odluku doneo je danas Upravni odbor (UO) festivala, a nagrada će biti uručena na Danima komedije, koji se po tradiciji održavaju od 20. do 27. marta naredne godine.
- Seka decenijama pripada glumačkoj eliti naše zemlje, osobenog komičarskog izraza, jednostavna, omiljena kod pozorišne, televizijske i filmske publike - rekao je na konferenciji za novinare predsednik Uprvanog odbora festivala Dobrica Milićević.
On je potsetio da je Sablićeva dobitnik četiri "ćurana" za glumu na Danima komedije, a prvi je dobila na prvom festivalu 1972. godine za ulogu Goce u "Razvojnom putu Bore Šnajderta" Aleksandra Popovića, Atelje 212 Beograd.
Statuete je dobila i za ulogu Gine u "Ožalošćenoj porodica" Branislava Nušića, "Divne" u prestavi "Dr Šuster" Dušana Kovačevića i za ulogu "Majke Dare" u "Svinjskom ocu" Aleksandra Popovića.
"Zlatni ćuran" se sastoji od statuete ćurana, plakete i novčanog iznosa. Ta nagrada je ustanovljena 2001. godine i do sada su je dobili: glumci: Miodrag Petrović - Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić - Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimr Đuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić.
Među dobitnicima su i režiser Dejan Mijač, koji je odbijo da je primi i pisci i pozorišni kritičari Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin