Madona sagradila deset škola u Malaviju

Madona sagradila deset škola u Malaviju

Autor: | 28/12/2012

0

Pop zvezda Madona sagradila je ove godine deset osnovnih škola u Malaviju, saopštila je danas njena fondacija "Rajzing Malavi".
Pevačica, koja je usvojila dvoje dece iz Malavija, izjavila je da će zahvaljujući realizaciji ovih projekata 4.871 dete ove male južnoafričke zemlje moći da stekne osnovno obrazovanje. Projekat izgradnje škola ostvaren je zahvaljujući njenoj fondaciji i nevladinoj organizaciji "BildOn". Madona, koja je pre dve godine odustala od izgradnje akademije za devojčice zbog previsoke cene i lošeg menadžmenta, istakla je da je posebno raduje što će polovinu đaka ovih škola činiti devojčice.
- To je ohrabrujuće, imajući u vidu da u toj zemlji devojčice nemaju gotovo nikakve šanse da se obrazuju - rekla je ona.
Fondacija "Rajzig Malavi" je saopštila da se šest škola već koristi, a da će svih deset biti spremno za nastavu u januaru 2013. Ujedinjene nacije su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja sveta, a više od trećine od 13 miliona stanovnika živi ispod granice siromaštva.
UNICEF procenjuje da svega 26 odsto dečaka i 16 odsto devojčica završi osnovnu školu.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti