Lepa Brena priželjkuje unučiće

Lepa Brena priželjkuje unučiće

Autor: | 29/12/2012

0

Folk zvezda Lepa Brena kaže da će 2012. godinu pamtiti, pre svega, po lepim stvarima, ali i novogodišnjem dočeku u "Geneks impuls holu", gde za "najluđu" noć priprema poseban muzički program. Slavna pevačica obožavaocima poručuje da u nastupajućoj godini ima planova napretek, ali da će po savetu lekara ubuduće morati da "povuče" ručnu, proredi nastupe i mnogo više se posveti sebi.
- Posle 30 godina ponovo pevam za doček Nove godine u Beogradu i to će biti dovoljan razlog da mi ovaj nastup ostane u sećanju - kaže Lepa Brena.
- Beogradska publika je oduvek imala bogatu ponudu za novogodišnji doček i drago mi je što ću dati doprinos da "najluđa" noć u "Geneks impuls holu" bude luda i nezaboravna! Ovu godinu ću pamtiti i po tome što sam sa Anom Bekutom pokrenula humanitarnu akciju za pomoć nezbrinutoj deci širom Srbije, koju planiramo da nastavimo i u 2013.
Zbog zdravstvenih problema neko vreme ste bili daleko od estradne scene. Kako se sada osećate i šta kažu lekari?
- Naši lekari su mi promenili terapiju, a doktori u Americi su samo potvrdili dijagnozu. Prihvatila sam činjenicu da ubuduće moram manje da radim i da se manje nerviram. Ništa nije toliko ni hitno, ni važno i svet neće propasti ako ne završim sve obaveze danas. Već tri decenije radim punom parom, dajem sve od sebe, ne znam šta je predah i to je moralo jednom da uzme danak. Svojevremeno sam imala i po dva koncerta dnevno, jer je moja turneja trajala osam godina. Kada su deca dovoljno porasla, shvatila sam da opet želim da radim. Ono što je bitno jeste da se sada osećam dobro i da sam odlučila da život prilagodim sebi i ostvarenju svojih želja.
Šta još niste ostvarili u životu?
- Mislila sam na to da ću sebi biti na prvom mestu! Da ništa, ni jedna jedina obaveza, ne može i ne sme da bude važnija od mene. Da sve što mogu sutra, radim sutra. Da svaki problem može ili ne mora biti rešen. I da neće svet da stane ako u nečemu ne uspem!
U karijeri ste postigli sve što može da se postigne. Imate li još izazova?
- Izazov mora da postoji, jer čemu onda sve što radite? Ko jednom oseti taj adrenalin, tu povratnu energiju u kontaktu s publikom, bez toga više ne može da živi. To vas pokreće. I to može da vam potvrdi bilo ko ko se bavi ovim poslom. Pa, šta mislite, zašto još pevaju Tina Tarner, Šer i Mik Džeger?
Rekli ste da 2013. treba da bude godina dece, a da je nekima vreme da dobiju unuke. Priželjkujete li da se ovo drugo uskoro dogodi i vama? 
- Zašto da ne?! Ali to ipak ne zavisi od mojih želja. Obožavam decu, a ta toplina koju samo dete može da vam pruži, ne može ni sa čim da se uporedi. Kod nas je važan događaj i kada nam dođe novi kućni ljubimac u kuću, a zamislite šta će biti kada stigne unuče. (smeh)
Sinovi Filip i Stefan žive u Americi, da li vam je teško što ste razdvojeni?
- Navikla sam da budemo svi zajedno u kući. I da će, ako nisu trenutno tu, doći za sat-dva. Malo je drugačije kad znam da su na 16 sati odavde. Ipak, raduje me što su to odrasli momci, koji grade sopstvene živote i što u svakom trenutku mogu da ih čujem. Tu su i zajednički odmori koje praktikujemo, pa tada sve nadoknadimo.
Volite da izlazite sa sinovima, da li vas to podseća na vreme kada ste bili u njihovim godinama?
- S njima je provod uvek zagarantovan, ali sad se za moj pojam izlazi mnogo kasno. U duši sam još pravo dete i prija mi kada izađem s njima. Nekako mi je to kul, što bi danas klinci rekli.
Šta im najčešće savetujete?
- Govorim im da budu pošteni i časni ljudi. Da sve ispod toga ne vredi, jer samo ako su vredni i pošteni mogu da se nadaju dobrim rezultatima u životu. Ne postoji uspeh preko noći i do velikih rezultata dolazi se samo uz veliki rad i odricanja. A to dokumentujem i ličnim primerom.
Najstariji sin Filip je u vezi sa glumicom Majom Mandžukom, a Stefan se zabavlja sa bugarskom teniserkom Ani. Na pitanje da li je zadovoljna potencijalnim snajkama, Lepa Brena kaže:
- Meni je dobra svaka snajka koja će biti dobra njima. Bitno je da odaberu osobu koja će im biti oslonac u životu i kada naiđu na dobre i na loše trenutke. Sve ostalo su nijanse. 
Dokle ste stigli sa radom na novom albumu?
- Veoma sam studiozna i ne mogu i neću da snimam pošto-poto. Hoću da to bude nešto stvarno kvalitetno, novo i drugačije. A to zahteva vreme i kreativnost. Obećavam da ću u narednoj godini biti kreativnija i da ću publici priuštiti mnogo lepih iznenađenja. Imam mnogo planova za narednu godinu, ali neću da ih otkrivam, jer onda ne smem da odustanem! Ljudi se osećaju izigranim, kad nešto obećam, a onda to ne uradim.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepa brena