Vlado Georgiev: Nikad neću zaboraviti batine koje sam dobio sa devet godina

Vlado Georgiev: Nikad neću zaboraviti batine koje sam dobio sa devet godina

Autor: | 04/01/2011

0

Vlado Georgiev (33) rođen je u Dubrovniku, ali je detinjstvo proveo u Herceg Novom. Kako priznaje, bio je nemirno dete, ali se trudio da bude pristojan.
- Sa dve godine počeo sam da vozim bicikl i mislim da još od tada datira moja ljubav prema dvotočkašima. Dobio sam onaj mali s pomoćnim točovima, koje sam ubrzo skinuo. Kasnije su došli motori, a ljubav prema njima traje i danas. Pored dvotočkaša voleo sam i muziku. Još kao klinac imao sam malu gitaru i harmoniku. Danima sam maltretirao ukućane svirajući na gitari, ali je ona odjednom nestala, pa sam uzeo harmoniku - priča Georgiev za Vesti.
Njegova majka bila je učiteljica, a otac vojno lice - major vazduhoplovac. Koliko se seća, otac ga nikada nije udario jer je za strogoću bila zadužena majka.
- Nikad neću zaboraviti batine koje sam dobio sa devet godina. Bilo smo kod rodbine u Beogradu, obilazili smo zoološki vrt i luna park. Kada mi posle pedesetog puta više nisu dozvoli da se vozim automobil na električni pogon, seo sam u prvi tramvaj i otišao kod strica na Novi Beograd. Oni nisu videli da sam otišao i satima su me tražili. Kada su se iscrpljeni i uplašeni vratili kući i zatekli me tamo, majka me izvela u hodnik da 'popričamo', a te batine pamtiću ceo život.
Prvi nastup imao je sa 11 godina kada je svirao turistima i bio atrakcija u Herceg Novom i još tada je shvatio da je muzika njegov život.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vlado Georgiev