Kornelije Kovač angažuje Bajagu ili Delču za Evrosong!

Kornelije Kovač angažuje Bajagu ili Delču za Evrosong!

Autor: | 05/02/2011

0

Javni servis RTS organizovaće 16. februara veliki šou u kome će biti izabrana pesma i izvođač koji će nas predstavljati na “Evrosongu” u Diseldorfu u Nemačkoj. Gledaoci će svojim SMS glasovima na kraju šou-programa odabrati ovogodišnjeg predstavnika Srbije, a ove godine čast da napišu kompozicije pripala je popularnoj muzičkoj porodici Kovač - Korneliju i njegovim ćerkama Aleksandri i Kristini.

Ovih dana sve troje vredno rade na svojim kompozicijama, a kao pravu tajnu zasad čuvaju imena izvođača. Po pravilima, interpretatora bira kompozitor u dogovoru sa RTS, a pregovori i licitiranje sa imenima pevača tek predstoje. Kornelije Kovač je u svom stanu, gde ima mini-studio, odabrao numeru koju će ponuditi za “Evrosong”.
- Trenutno sam zaista u velikom poslu. Napravio sam prvo jedan interni izbor za pesmu koju ću ponuditi. Imao sam nekoliko starijih kompozicija i par koje sam komponovao nedavno. Mislim da sam konačno prelomio koja će to pesma biti. Sada ću se potruditi da napravim dobar aranžman za nju. Ako bude bilo potrebe da se snime deonice sa orkestrom, odabraću odgovarajući studio za to. Imam veliko iskustvu u poslu aranžera i producenta, tako da ću se truditi da pesma bude upakovana prema najvišim standardima. Ne znam zaista šta rade Kristina i Aleksandra, ali moja pesma će biti muška. Za nju će stihove napisati Bajaga ili Delča. Rokovi za završetak su se primakli. Verujem da ćete uskoro dobiti obaveštenje ko su potencijalni izvođači numera - rekao je raspoloženi Kornelije Kovač.

Kovač nije želeo da komentariše rad svojih ćerki. Ono što je dobro poznato, to je da su i Aleksandra i Kristina dobri tekstopisci, tako da će za svoje numere najverovatnije same napisati i stihove. Prema propozicijama, kompozitori imaju puno pravo da predlože interpretatora za svoje pesme, a ništa ih ne sprečava da to budu i oni sami. Budući da su Kristina i Aleksandra popularne pevačice, mogu da se pojave kao interpretatori svojih pesama.

U medijima je počela licitacija imenima mogućih interpretatora sa kojima su članovi porodice Kovač bliski. Kornelije Kovač je sa pevačima Sašom Vasićem i Zoranom Šandorovim pobeđivao na muzičkim takmičenjima u regionu u poslednjoj deceniji, te ne bi bilo iznenađenje da odabere nekog od njih. Po mnogima, bliska senzibilitetu Aleksandre Kovač je vrsna pevačica Aleksandra Radović, no njenu pesmu bi mogla da otpeva i Maja Marković, sa kojom je Aleksandra sarađivala na njenom debi albumu. Kristina Kovač je sarađivala sa bojs bendom “Peti element”, pevačicama Tanjom Banjanin i Karolinom Gočevom.
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti