Za Evrosong se takmiče Era ex Vampiri, Ana Maglica i Aleksandra Kovač!

Za Evrosong se takmiče Era ex Vampiri, Ana Maglica i Aleksandra Kovač!

Autor: | 16/02/2011

0

Konačno su odabrani izvođači koji će pevati pesme kompozitorskog trija, Kornelija, Kristine i Aleksandre Kovač u trci za srpskog predstavnika na “Evroviziji”, a to su bend “The Breeze”, Ana Maglica i sama Aleksandra Kovač. Kornelije Kovač je u najužem izboru imao tri izvođača, bend “The Breeze” koji predvodi poznati pevač Aleksandar Eraković Era (eks “Vampiri”), Dušana Svilara i Nikolu Sarića Sajka.

U dogovoru sa RTS-om odabrani su momci iz benda “The Breeze”. Pesmu Kristine Kovač otpevaće mlada pevačica Ana Maglica, a Aleksandra Kovač će pevati sama svoju pesmu koju je komponovala na stihove svoje majke Spomenke. Pomenuti izvođači naći će se pred TV publikom 26. februara, kada će se SMS glasovima odabrati pobednik i naš predstavnik na “Evrosongu 2011” u Berlinu. Najveće iznenađenje predstavlja izbor do sada malo poznatog sastava “The Breeze”, koji peva svoj repertoar u stilu šezdesetih godina prošlog veka, na čelu sa nekadašnjim frontmenom Vampira Aleksandrom Erakovićem.

- Moram da kažem da sam se i sam iznenadio kada su me pozvali sa RTS-a da preslušam pesmu koju je uradio Kornelije Kovač. Korneliju nas je preporučio naš zajednički prijatelj Bajaga. Stvar nam se dopala i pristali smo na saradnju. Uradili smo tekst pesme na Kornelijevu muziku i ona se zove “Ring Ring Ring”. Šalio sam se sa prijateljima kako ću opet zvoniti na “Evroviziji”. Davne 1992. godine pevao sam na domaćem izboru za pesmu „Evrovizije“ sa bendom “Vampiri” pesmu “Ding Ding Dong” koja je tad osvojila drugo mesto iza Ekstra Nene -
priča za “Blic” raspoloženi Era. Era je sa bendom “Vampiri” imao pregršt hit pesama krajem osamdesetih, a potonji “Bestbeat” je bio kultna klupska atrakcija u Beogradu, zadnjih par godina.
- Pesma “Ring Ring Ring” je prava evrovizijska vesela pesma u stilu kasnih šezdesetih sa višeglasnim pevanjem za šta je moj bend “The Breeze” zaista ekspert. Bend je nastao na temeljima benda “Bestbeat”, koji je našoj publici poznat po tome što smo pevali obrade „Bitlsa“. U decembru prošle godine imali smo pravi retro koncert u prepunom Kolarcu i tada nas je bilo četvoro. Izgledali smo kao prava liverpulska “Bitls” četvorka i imali pre toga veliki broj nastupa. Siguran sam da ako budemo otišli na evrovizijsko takmičenje u Nemačkoj, da ćemo “zvoniti” na pravi način. “Ring Ring Ring” je pravi evro hit -
kaže na kraju razgovora Aleksandar Eraković Era iz benda “The Breeze”. Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: evrosong