Veče bez iznenađenja: Četiri Oskara za "Kraljev govor" (VIDEO)

Veče bez iznenađenja: Četiri Oskara za "Kraljev govor" (VIDEO)

Autor: | 28/02/2011

0

Glamurozna dodela filmskih nagrada "Oskar" protekla je u znaku filma "Kraljev govor" kako je bilo i očekivano,a film se okitio sa četiri nagrade. Ipak, mnogi ocenjuju da je ovogodišnja manifestacija bila pomalo dosadna i previše predvidiva kada su same nagrade u pitanju. Kako se i pretpostavljalo nagradu za najbolji film osvojio je "Kraljev govor", za najboljeg glumca proglašen je Kolin Firt, a za najbolju glumicu Natali Portman, koja je zlatnu statuu primila sa suzama u očima.
Druga nominacija za Melisu Leo za ulogu u filmu "Borac" donela je ovoj američkoj glumici i prvu nagradu za izuzetnu žensku epizodu. Kristijan Bejl nominovan za najbolju sporednu rolu u istom ostvarenju tekođe je krunisan Oskarom.

Iako su mnogi očekivali da će film "Društvena mreža" dobiti neke od glavnih nagrada to se nije dogodilo, te su se utešili nagradama u zaobišle su u kategorijama montaže i scenarija adaptiranog prema litararnom predlošku. Po mnogima razočarenje večerei predstavljali su i najmlađi voditeljski par u istoriji "Oskara" Džejms Franko i En Hatavej, koji su ocenjeni kao neiventivni i vrlo rigidni za svoje mlade godine. Glavni problem bio je taj što su se upinjali da budu politčki korektni u svojim šalama, koje su zato delovale bljutavo. Umesto njih zvezde večeri su bili vremešni Kirk Daglas i po mnogima neprevaziđeni voditelj "Oskara" Bili Kristal. Nolanov "Početak" odneo je pobede za zvuk i miks zvuka, a po dva "Oskara" dobili su "Priča o igračkama 3" i "Alisa u zemlji čuda".

Oskara za originalni scenario dodeljen je Dejvidu Sajdleru ("Kraljev govor"), a nominovani su bili i Majk Li ("Još jedna godina"), Skot Silver, Pol Tamazi, Erik Džonson i Kit Dorington ("Borac"), Kristofer Nolan ("Početak"), Liza Čolodenko i Stjuart Blumberg ("Deca su dobro").


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin