Nervozna Katarina Rebrača pojavila se na suđenju obučena u crno od glave do pete

Nervozna Katarina Rebrača pojavila se na suđenju obučena u crno od glave do pete

Autor: | 02/03/2011

0

Katarina Rebrača sa majkom Sandrinom Bogunović

Suđenje Katarini Rebrači (38), optuženoj za protivpravno prisvajanje 37 miliona dinara iz dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke, juče je odloženo za 17. maj zbog štrajka Advokatske komore Beograda. Rebrača se prvi put pojavila u javnosti otkako je uhapšena u aprilu prošle godine. Poznata manekenka došla je u Palatu pravde sveže isfenirana i od glave do pete obučena u crno.

Na sebi je imala suknju, crni kaput do kolena i elegantne cipele. Ono što je međutim upadljivo je da je Rebrača sada znatno mršavija nego prilikom poslednjih pojavljivanja u javnosti, sa znatno ozbiljnijim izrazom lica. Tokom boravka u sudu nijednom se nije nasmejala, čak ni kada su sevali blicevi. Prisutnima je upao u oči i jedan nemodni detalj na Rebračinoj levoj ruci - crvena brojanica - kao i njena nervoza.  Na suđenje je došla u pratnji svoje majke Sandrine Bogunović, koja je takođe optužena. U sud su stigle i optužene Mirjana Hristić i Slađana Mironija, ali se nije pojavio nijedan advokat.
Rebrača i njene saradnice terete se da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom preko uplatnica „Infostana“. Ukoliko budu osuđene za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, preti im kazna do 12 godina zatvora. Poznata manekena i vlasnica fonda u pritvoru je bila od 7. aprila do 15. novembra prošle godine, kada je puštena da se brani sa slobode. Na početku suđenja negirala je da je zloupotrebila novac.
Izvor: Alo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin