Mirjana Karanović: Najveća nagrada u životu!

Mirjana Karanović: Najveća nagrada u životu!

Autor: | 08/03/2011

0

U nedelju je glumici Mirjani Karanović u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena je nagrada "Žanka Stokić" za stvaralački doprinos pozorišnom i filmskom životu Srbije i bogatstvo glumačkog izraza. 
- Ovo je najveća nagrada koju sam dobila u životu! Veoma je važno što postoji priznanje sa imenom Žanke Stokić, s kojom duboko saosećam... Smatram da sam najbolja na sceni, u privatnom životu nisam i ne mogu sve, ali scena je moj prostor slobode,moje kraljevstvo. Kada bi mi neko to oduzeo, moj duh bi strašno patio. Zbog toga mi je drago što živim u vremenu u kome postojanje bilo kog glumca na sceni ne može biti dovedeno u pitanje. Jer, reč koju glumci izgovore na sceni, najmoćnija je reč.
Upravo ovim rečima, sa scene, obratila se publici Mirjana Karanović, deveti dobitnik nagrade “Žanka Stokić”. Pre toga, ne krijući emocije, jedna od najvećih srpskih glumica našeg doba, morala je dugo da pričeka ne bi li se smirile ovacije, kojima su je stojeći, pozdravile kolege i poštovaoci. Odluku da ove godine nagradu “Žanka Stokić” ode u ruke Mirjane Karanović, "glumačke ličnosti koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza", žiri je doneo - jednoglasno. Od osam glumica ovenčanih “Žankom Stokić”, ovom svečanom trenutku prisustvovale su četiri (Milena Dravić, Jelisaveta Sablić, Đurđija Cvetić i Dara Džokić) bodreći aplauzom, pozdravljajući, iz prvog reda, svoju koleginicu. Zato jedna od njihovih čestitki i glasi: “Dobrodošla u Žankino jato!”

Milena Dravić: Reprezentacija

- Mira je fantastična glumica koja je uradila veliki posao. Nagrada joj pripada, bez ikakve sumnje, potpuno zasluženo. U vremenima koja su takva kakva su, kada su kulturni radnici poniženi, imena dobitnica nagrade - Svetlana Bojković, Đurđija Cvetić, moja malenkost, Gordana Đurđević, Jelisaveta Sablić, Dara Džokić, Ružica Sokić i od danas Mira Karanović - čine glumačku reprezentaciju kojom bi se Evropa ponosila!
Đurđija Cvetić: Jato
- Milo mi je što se upravo Mirjana Karanović od ove godine pridružuje našem jatu dobitnica “Velike Žanke”. Mislim da je prava osoba za to, bez sumnje sjajna glumica, te je bilo sasvim normalno i prirodno da baš ona dobije ovu nagradu.
Dara Džokić: Presrećna
- Mira i ja se znamo jako dugo, još iz gimnazijskih dana. Veoma poštujem to što radi. Osim što mi je drugarica iz mladosti, ona je vrsna koleginica koju neobično volim i cenim. Zaista sam presrećna danas - kao i ona, pretpostavljam, videli smo svi koliko je srećna. Odavno je trebalo da dobije ovu nagradu.
Jelisaveta Seka Sablić: Doprinos
- Šta reći za Miru Karanović? Ona je zaista glumica koja iza sebe ima božanstvene uloge. U špicu je života, pred njom je još mnogo toga... Mislim da njeno ime među dobitnicama predstavlja još jedan, izuzetno veliki doprinos dostojanstvu, ugledu i veličini nagrade koja se tako lepo zove - Žanka Stokić.
Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti