Deset slavnih ličnosti sa najvećim koeficijentom inteligencije

Deset slavnih ličnosti sa najvećim koeficijentom inteligencije

Autor: | 17/05/2011

0


Uprkos opštem mišljenju da su poznate ličnosti neinteligentne i da ih zanima isključivo slava i novac, postoje oni koji ruše sve predrasude.
Uprkos činjenici da je napustio školu sa 16 godina Kventin Tarantino važi za jednog od najboljih reditelja današnjice. Režirao je neke od kultnih filmova počev od 90-tih godina pa do danas. Tarantino tvrdi da je njegov IQ 160, mada to nikada nije zvanično potvrđeno.

Iako se Liza Kudrou proslavila ulogama neinteligentnih i pomalo smotanih likova, kao što je Fibi u seriji "Prijatelji", glumica je neverovatno inteligentna. Završila je univerzitet "Vassar" i čak osam godina radila medicinska istraživanja, međutim, brzo je shvatila da je gluma njen životni poziv.

Svoj glumački debi Natali Portman imala je već sa 11 godina. Diplomirala je 2003. na katedri za psihologiju, a tečno govori nekoliko jezika: hebrejski, francuski, nemački, japanski i arapski. Njeni naučni radovi su objavljivani u stručnim časopisima a radila je i kao gostujući predavač na Univerzitetu "Kolumbija".

Azija Karera
bila je čudo od deteta, pijanistkinja koja je dva puta nastupila u Karnegi Holu pre svoje 13. godine. Diplomirala je na Univerzitetu "Rutgers". Iako se kasnije opredelila za karijeru porno glumice, važi za jednu od najinteligentnijih poznatih ličnosti. Njen IQ je 156.

Stiv Martin je аktivni člаn Mense, glumаc, komičаr, muzičаr, аutor, drаmski pisаc i filаntrop. Njegov IQ je 142. Diplomirao je filozofiju, kolekcionar je umetničkih dela i napisao je nekoliko knjiga.

Đina Dejvis diplomirala je na bostonskom Univerzitetu, a veoma dobro govori švedski jezik koji je učila tokom jednog semestra u srednjoj školi. Svira klavir, flautu, bubnjeve i orgulje. Godine 2009. doktorirala je na "Bates" koledžu, na radu koji je istraživao zastupljenost polova u medijima.

Glumački debi Džodi Foster je imala sa samo tri godine. Sertifikovani je genije, čiji je IQ 132. Diplomirala je književnost sa najvišom ocenom na "Jejlu", a francuski jezik govori kao maternji. Pored toga, tečno govori nemački i italijanski jezik.

Dolf Landgrin, Šveđanin, koji je završio prestižni Kraljevski Univerzitet u Stokholmu, posle čega je magistrirao hemijsko inženjerstvo u Sidneju. Njegov IQ je čak 160.

Iako je pamte po izazovnoj ulozi i izvanrednoj glumi u legendarnom filmu "Niske strasti" Šeron Stoun je zapravo genije. Njen IQ je 154, i svojevremeno je dobila punu stipendiju za "Edinboro" Univerzitet u Pensilvaniji. Ona je jedan od najpoznatijih priznatih članova Mense.

Džejms Vuds je možda najpametniji živi čovek na zemlji. Njegov IQ je navodno čak 180. Njegov koeficijent inteligencije veći je od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga. Mnogi se zapitaju, zašto je onda on samo jedan "običan" glumac. Ipak, Džejms tvrdi da glumu voli više od svega.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti