Monika Beluči: Moje telo je najbolji instrument

Monika Beluči: Moje telo je najbolji instrument

Autor: | 28/06/2011

0


Monika Beluči, Malena iz istoimenog filma Đuzepea Tornatorea, snimljenog svojevremeno u obližnjoj Sirakuzi, vratila se posle višegodišnjeg odsustva na Siciliju, da u Taormini na filmskom festivalu primi nagradu za svoju glumačku delatnost. Ova izuzetno atraktivna glumica plenila je pažnju medija i svih prisutnih ne samo svojim raznovrsnim glumačkim opusom, nego i izuzetnim ličnim šarmom i toplinom, kojima je zračila na sceni čuvenog Antičkog teatra. Činjenica da je smatraju jednom od najlepših i najzgodnijih žena na svetu je istovremeno zbunjuje i zasmejava.
- Ponekad me to dosta zbunjuje i zasmejava. Mada nisam lično time opterećena, činjenica da me smatraju lepom čini mnoge stvari jednostavnijim u životu. Ali, biti samo lepa bez inteligencije i senzibilnosti ne znači mnogo. Srećem mnoge lepe ljude čija lepota posle nekoliko sekundi ne znači ništa, jer nemaju ništa drugo u sebi. To je nekad poput neke kletve. U svom radu uvek sam se trudila da istaknem u prvi plan neke druge vrednosti, a ne samo izgled i nadam se da u tome uspevam. Jer, lepota može biti maska, doduše atraktivna, ali i sputavajuća - kaže lepa glumica.
- Kada ostvarim puno poverenje u reditelja i projekat na kojem radim, spremna sam da u glumačkom smislu dam svoj puni doprinos. Lično sam veoma stidljiva osoba, dok na ekranu činim stvari o kojima nikada ni ne sanjam u privatnom životu. Telo i golotinju koristim nekad da bih iskazala traženu emociju. Mada mnogi kažu da kada koristite svoje telo znači da niste stidljivi, to nije tačno. Koristim svoje telo kao što muzičar koristi gitaru - to je moj instrument za izražavanje.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin